iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit is je kans om een Hyundai-rallyauto in actie te zien!

Altijd al een heuse Hyundai-rallyauto in actie willen zien? Dan kun je vanaf dit seizoen ook in eigen land terecht. Bob de Jong komt dit jaar namelijk meerdere malen met een gloednieuwe Hyundai i20 R5 in actie in Nederland. Met zijn Belgische navigator Bjorn Degandt richt de Nederlandse rallyrijder zijn pijlen op twee doelen: het Open Nederlands Rallykampioenschap en de Eurol R5 Rally Challenge.

Bob de Jong debuteerde eind vorig seizoen met de Hyundai i20 R5 in de Twente Rally en beëindigde een foutloze race met een schitterende tweede plaats. Samen met de engineers van Hyundai Motorsport werd in die eerste rally gezocht naar de beste afstelling. Terugkijkend op zijn debuut was Bob de Jong dan ook zeer in zijn nopjes: ‘Dit was echt top – de auto voelt geweldig aan en het karakter van de Hyundai i20 past uitstekend bij mijn rijstijl.’

Nog meer motorvermogen

Onlangs kwam Hyundai Motorsport met een paar belangrijke updates, waardoor de auto nog sneller zal zijn. Iets meer motorvermogen en een aanpassing aan het onderstel zorgen voor nog betere prestaties. DDG Motorsports in Amersfoort staat ook dit seizoen Bob de Jong terzijde en zorgt ervoor dat de Hyundai i20 R5 elke rally technisch in optimale conditie van start gaat.

Doel is Nederlandse titel

‘De Circuit Short Rally op 24 februari is voor ons echt een testwedstrijd, daarna staat de Zuiderzee Rally op het programma’, zegt Bob de Jong. ‘Dat is de eerste wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap en dan moeten wij er klaar voor zijn.’ De doelstelling voor komend seizoen is ook helder: ‘We gaan voor zowel de Nederlandse titel als voor de zege in de Eurol R5 Rally Challenge’, aldus navigator Bjorn Degandt.

Alles over de Hyundai i20

Wist je dat de rallyauto Hyundai i20 R5 net als de rallyauto Hyundai i20 WRC is gebaseerd op de productieversie van de Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer in de showroom staat? Die moet je zeker een keer komen uitproberen! Ontdek de Hyundai i20 of maak een gratis proefrit.

Proefrijden in de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen