iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Bob de Jong als favoriet van start in ELE Rally

Bob de Jong is de grote favoriet in de 55ste ELE Rally die op 24 en 25 mei rond Eindhoven en Son wordt verreden. In zijn rallyauto Hyundai i20 R5 verdedigt hij zijn leidende positie in het Open Nederlands Rallykampioenschap (ONRK).

Bob de Jong kende een goede generale. Hij won de Visual Art Rally in en rond Barneveld en gaf daarmee zijn visitekaartje af voor de ELE Rally die hij al twee keer eerder (in 2013 en 2014) won. ‘Dit is al jarenlang een van mijn favoriete rally’s. De klassementsproeven zijn een mooie mix van snelle, bochtige asfaltwegen en prachtige, landelijke zandpaden.’

Bob de Jong naast zijn Hyundai i20 R5 (foto Edwin Hengelman).

Elf R5-auto’s in ELE Rally

Met niet minder dan honderd équipes – waaronder maar liefst elf R5-rallyauto’s – belooft de ELE Rally ongekend spannend te worden. De Hyundai i20 R5 is speciaal ontwikkeld voor privéteams en klanten en afgeleid van de Hyundai i20 WRC waarmee wordt gereden in het FIA World Rally Championship.

 

Gratis proefrijden in de Hyundai i20

De vierwielaangedreven rallyauto van Bob de Jong is zoals alle andere R5-modellen uitgerust met een 205,8 kW (280 pk) sterke viercilinder 1.6-liter turbomotor. De Hyundai i20 R5 is gebaseerd op de productieversie van de Hyundai i20. Benieuwd naar deze stoere compacte middenklasser? Kom hem uitproberen bij de Hyundai-dealer.

 

Maak een gratis proefrit

 

Hoofdfoto: Bob de Jong in actie in zijn Hyundai i20 R5 (foto Erik van ’t Land/RallyPicture).

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen