iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Bob de Jong heerst van start tot finish in ELE Rally 2021

Precies 25 jaar na de tweede en laatste overwinning van zijn vader Bert de Jong in de ELE Rally mocht ook Bob de Jong deze befaamde wedstrijd bijschrijven op zijn erelijst. Het was de derde keer dat de Hyundai-coureur de rally rond het Brabantse Son op zijn naam schreef en dit keer kreeg hij de zege allesbehalve cadeau. Dat leverde een fantastische strijd op en de spectaculaire beelden zie je in deze video:

Banden sparen in klassementsproef

Direct na de start in het centrum van Son moesten de deelnemers al flink aan de bak in een lastige klassementsproef. Door het ruwe asfalt was de bandenslijtage hoog. De kunst was om een snelle tijd neer te zetten en de banden te sparen. Dat deed Bob de Jong met glans. Met de snelste tijd nam hij meteen de leiding in het algemeen klassement om die vervolgens niet meer af te staan.

Voor Bjorn Degandt was de ELE Rally de laatste wedstrijd aan de zijde van Bob de Jong. De navigator stopt ermee en wordt opgevolgd Erik de Wild. Het nieuwe duo verschijnt voor het eerst samen aan de start in de Twente Rally op 31 oktober. Op de hoogte blijven van de resultaten van Bob de Jong en Bjorn Degandt? Volg het koppel op Facebook of YouTube.

Bob de Jong (rechts) en zijn navigator Bjorn Degandt vieren hun overwinning in de ELE Rally 2021 (foto Marije van der Vliet).

Speciaal geprepareerde privérallyauto

De vierwielaangedreven rallyauto van Bob de Jong is zoals alle andere R5-modellen uitgerust met een 205,8 kW (280 pk) sterke viercilinder 1.6-liter turbomotor. De speciaal geprepareerde privérallyauto Hyundai i20 R5 is gebaseerd op de productieversie van de Hyundai i20. Benieuwd naar deze stoere compacte middenklasser? Kom hem uitproberen bij de Hyundai-dealer.


Proefrijden in de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen