iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Zo word je dikke maatjes met de KONA Hybrid

Is het zijn heerlijke hoge zit? Zijn moderne infotainmentsysteem? Zijn slimme hybride-aandrijflijn? Bij Autowereld.com vroegen ze zich af wat rijden in de KONA Hybrid eigenlijk zo aantrekkelijk maakt. ‘Natuurlijk is zuinig rijden de belangrijkste reden om voor een auto met hybride-aandrijving te kiezen’, constateert de testredacteur, ‘maar voor ons is een laag verbruik niet de grootste aantrekkingskracht.’ Wat dat dan wél is? Wij lichten een klein tipje van de sluier op met enkele quotes uit het artikel:

Wij duiken meteen in het menu van de auto en vertrekken pas als de energiestromen groot in beeld staan.

Wij vinden het ronduit fascinerend om het samenspel tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor uitgebeeld te zien met gekleurde pijlen.

Door de pijlen van de 105 pk sterke benzinemotor, de voorwielen, de elektromotor met 43,5 pk en het accupakket (1,56 kWh) te bestuderen, weten we precies wie wat uitvreet.

Bij lage snelheden rijdt de KONA Hybrid vaak volledig elektrisch – er lopen geen pijlen van en naar de benzinemotor. Dat zijn gratis kilometers, want de stroom hebben wij er niet ingestopt.

‘Als je je laat aanmoedigen om zo zuinig mogelijk te rijden, word je dikke maatjes met de Hyundai KONA Hybrid.’

De KONA Hybrid denkt actief met je mee door informatie van het navigatiesysteem te vertalen naar rij-advies. Je voet van het gas halen als je verderop toch moet afremmen, bijvoorbeeld.

De KONA Hybrid is helemaal up-to-date, met actuele informatie over weer en verkeer en een telefoon-app waarmee je op afstand de deuren vergrendelt of de airco inschakelt.

Er zijn talloze moderne rijhulpsystemen voorhanden, zoals adaptieve cruise control die de auto tot stilstand brengt en ’m weer in beweging brengt.

Als je je laat aanmoedigen om zo zuinig mogelijk te rijden, word je dikke maatjes met deze comfortabele SUV. Maar trek je graag snel op, dan moet je de elektrische KONA hebben.

Benieuwd naar de hele recensie? Lees hier het complete artikel.

Is hybride rijden iets voor jou?

Je weet pas of hybride rijden iets voor jou is als je het ook echt hebt ervaren. Daarom nodigen wij je uit voor een proefrit in de KONA Hybrid. Deze compacte SUV gebruikt elektrische aandrijving om verder te komen op een liter benzine. Zónder dat je de batterij moet opladen of je rijgedrag moet aanpassen. Hoe dat precies in z’n werk gaat?Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen