iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nederlandse pers leeft zich uit in de IONIQ 5 N

Met 650 pk (478 kW) is de IONIQ 5 N de krachtigste elektrische high performance auto van Hyundai ooit. Daarnaast zorgen features als N Launch Control, N Active Sound +, N Road Sense en N e-Shift voor een ongekende sensatie op de zowel de gewone weg als het circuit. Al met al een spectaculaire sportauto waar je je heerlijk in kunt uitleven. Maar wat vindt de pers ervan? Wij nodigden de Nederlandse automedia uit om de IONIQ 5 N op het circuit van Barcelona als eerste uit te proberen. Bekijk hieronder de eerste recensies.

AutoWeek

‘Het zogenaamde schakelen is puur softwarematig, maar het werkt geweldig. Net als bij een brandstofmotor is de vermogensopbouw veel progressiever en voel je bij het schakelen een klein schokje. Als je vergeet op te schakelen beland je in de ‘toerenbegrenzer’, en wanneer je in de achtste ‘versnelling’ bij lage snelheid gas geeft, moet je eerst terugschakelen om weer fatsoenlijk op gang te komen.’ Bekijk hieronder de volledige review op AutoWeek.nl.

Autovisie

‘Het pretpakket levert een stuurmansauto met meerdere karakters. Een voorwielaangedreven hot hatch, een vierwielaangedreven time attack beest of een achterwielaangedreven driftmonster: hij kan het allemaal […] De Hyundai IONIQ 5 N heeft de gave om zelfs de meest fanatieke petrolheads om te turnen tot elektroheads. […] Dit is de leukste elektrische auto van het moment. Met afstand.’ Bekijk hieronder de volledige review op Autovisie.nl.

AutoRAI.nl

‘De Hyundai IONIQ 5 N is een prettig gestoord pretpark op wielen, vol met interessante attracties. In deze BEV is de beleving van een ongekend hoog niveau. Het beste is dat Hyundai de alledaagse bruikbaarheid van de IONIQ 5 niet uit het oog heeft verloren. Een toffe mix van topprestaties met comfort. Dat maakt ons bijzonder hebberig.’ Bekijk hieronder de volledige review van AutoRAI.nl.

E-DRIVERS.COM

‘Hyundai heeft voor elkaar gekregen wat veel andere fabrikanten van elektrische auto’s nog niet is gelukt; het ontwikkelen van een elektrische auto waar je echt (veel) rijplezier in ervaart. Het is ‘gecreëerd rijplezier,’ maar misschien is het ook wel tijd om de zoektocht naar pure rijmachines te staken. Met de komst van de elektrische auto’s is die generatie uitstervend.’ Bekijk hieronder de volledige review op E-DRIVERS.COM.

Alles over de IONIQ 5 N

Net als de IONIQ 5 en de IONIQ 6 is de IONIQ 5 N gebouwd op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai, wat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt. De beide elektromotoren leveren een vermogen tot 609 pk (448 kW) onder normale omstandigheden en zelfs tot 650 pk (478 kW) met ingeschakelde N Grin Boost. Zijn actieradius bedraagt tot maar liefst 448 km (volgens WLTP).

Ontdek de IONIQ 5 N

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen