iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De IONIQ 5 N komt eraan!

De IONIQ 5 N komt eraan! Dat is te zien in een flitsende video die Hyundai heeft gemaakt over zijn sportdivisie, Hyundai N. In de video zien we de IONIQ 5 N in actie op het circuit, geflankeerd door de twee concept cars RN22e en N Vision 74. Het is slechts een glimp, maar bewijst dat we binnenkort kunnen genieten van een nieuwe high-performance sportauto van Hyundai, en nog wel eentje die helemaal elektrisch is! Bekijk de video hieronder.

Inzoomen op de RN22e en N Vision 74

In de video zoomt Hyundai N in op het ontwikkelingsproces van de RN22e en de N Vision 74, de twee rolling labs – rijdende laboratoria – waarmee Hyundai N nieuwe technologie uit de autosport wil verbinden met toekomstige N-modellen en waarmee het een brug slaat tussen zijn autosport- en productiemodellen. Deze voertuigen worden uitgebreid getest en hebben tot doel om de hoogwaardige technologieën uit de autosportwereld naar de openbare weg te brengen.

‘Hyundai N is een van de snelst evoluerende high-performance labels ter wereld. We liggen op koers om al onze ideeën volgens plan uit te voeren in overeenstemming met onze visie op elektrificatie’, zegt Till Wartenberg, Vice President van N Brand Management & Motorsport sub-division bij Hyundai Motor Company. ‘Het succesverhaal van deze rijdende laboratoria is een perfecte opmaat naar het allereerste batterij-elektrische productiemodel van onze N-sportdivisie, de IONIQ 5 N die binnenkort verschijnt.’

De volledig elektrische IONIQ 5 is een van Hyundai’s succesvolste en meest onderscheiden modellen.

IONIQ 5 N is gebaseerd op de IONIQ 5

De IONIQ 5 N is gebaseerd op de IONIQ 5 die sinds vorig jaar op de markt is. Deze volledig elektrische CUV is een van Hyundai’s succesvolste en meest onderscheiden modellen. Zo ontving hij in Nederland de titel ANWB Trekauto van het Jaar 2022 en werd hij bij de uitreiking van de prestigieuze World Car Awards in New York uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022.

De IONIQ 5 is zijn tijd ver vooruit. Hij staat op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) wat grote voordelen biedt op het gebied van prestaties en ruimte. Dankzij het 800V-systeem laadt de elektrische Hyundai ultrasnel op. Binnen vijf minuten is zijn rijbereik vergroot met 100 km. Benieuwd naar de volledig elektrische IONIQ 5? Kom gerust eens langs voor een proefrit.Boek een proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen