iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Zo verrassend ruim en flexibel is het interieur van de IONIQ 5

Dat de IONIQ 5 een heel bijzondere auto is, zie je direct aan zijn opvallende vormgeving en revolutionaire verlichting. Maar ook binnenin is de 100 % elektrische auto zijn tijd ver vooruit. Zo kan bijvoorbeeld de gehele middenconsole heen en weer schuiven. En dat biedt heel veel – verrassende – voordelen.

Lange wielbasis en een vlakke vloer

De IONIQ 5 is gebouwd op het nieuwe E-GMP-platform wat een lange wielbasis en een vlakke vloer mogelijk maakt. Dit speciaal voor batterij-elektrische auto (BEV’s) ontworpen platform huisvest een platte batterij waardoor de designers een ruim en flexibel interieur konden ontwerpen met meerdere configuraties om zowel inzittenden als bagage comfortabel te vervoeren.

Ook hebben de ontwerpers ervoor gezorgd dat de middenconsole heen en weer kan schuiven. Daardoor kunnen passagiers comfortabel in- en uitstappen, óók als de auto op een smalle parkeerplek staat. Het nieuw ontwikkelde ‘Universal Island’ vervangt de gebruikelijke middenconsole en is het middelpunt van het flexibele interieur van de IONIQ 5.

Dat de IONIQ 5 een heel bijzondere auto is, zie je direct aan zijn opvallende vormgeving en revolutionaire verlichting.

Gevoel van gewichtloosheid

De IONIQ 5 is uitgerust met elektrisch verstelbare voorstoelen. De hoek van de zitting en leuning is dusdanig dat de inzittende als het ware het gevoel van gewichtloosheid ervaart. Hyundai reduceerde de dikte van de voorstoelen met ongeveer 30 procent. Hierdoor is meer ruimte gecreëerd voor de passagiers die op de tweede zitrij plaatsnemen.

Binnenin de IONIQ 5 vinden we veel milieuvriendelijke en duurzaam geproduceerde materialen. Zo zijn de stoelen bekleed met speciaal leder dat is geverfd en behandeld met extracties van plantaardige olie uit lijnzaad. Andere zacht aanvoelende oppervlakken in het interieur zijn gemaakt van textiel dat is afgeleid van duurzame vezels, zoals bio-componenten van suikerriet, wol en polygaren.

De middenconsole van de IONIQ 5 kan heen en weer schuiven. Daardoor kunnen passagiers comfortabel in- en uitstappen.

Virtuele wereldpremière IONIQ 5

Benieuwd naar de IONIQ 5? Op dinsdag 23 februari wordt hij onthuld. Direct na de virtuele wereldpremière krijg je de gelegenheid een van de allereerste exemplaren van de IONIQ 5 te reserveren. Dit betreft een exclusieve introductieversie: de IONIQ 5 Project 45 limited edition. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de speciale IONIQ 5-nieuwsbrief.


Inschrijven nieuwsbrief

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen