iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Rijden we straks allemaal in een waterstofauto?

Waterstofauto’s hebben de toekomst, vindt Hyundai. De brandstofceltechniek is dé oplossing voor emissieloze auto’s. Niet voor niets was Hyundai in 2013 de eerste autofabrikant ter wereld die een waterstofauto met brandstofcel (Hyundai ix35 Fuel Cell) commercieel aanbood. En in 2018 presenteert Hyundai alweer zijn compleet nieuwe opvolger, de Hyundai FE Fuel Cell Concept. Dit studiemodel heeft een actieradius van maar liefst 800 kilometer.

Al sinds 2000 investeert Hyundai veel geld in de ontwikkeling van een waterstofauto met brandstofcel. Die kent geen CO2-uitstoot. Het doel van Hyundai is om in 2020 marktleider te zijn op het gebied van brandstofcelauto’s die hun energie uit waterstof halen.

Vier opties voor duurzame mobiliteit
Met de volledig emissieloze waterstofauto Hyundai ix35 Fuel Cell en de Hyundai IONIQ, de eerste auto ter wereld met keuze uit drie elektrische aandrijflijnen, heeft Hyundai vier uitgesproken opties voor duurzame mobiliteit.

Actieradius van 800 kilometer
De actieradius van de Hyundai FE Fuel Cell Concept is indrukwekkend: 800 kilometer. Elementen van deze concept auto hebben invloed op de nieuwe SUV met brandstofcel die Hyundai in 2018 lanceert.

Brandstofcel 20 procent lichter
Vergeleken met de huidige Hyundai ix35 Fuel Cell is de brandstofcel van deze concept auto 20 procent lichter, 10 procent efficiënter en 30 procent krachtiger: allemaal factoren die een positieve invloed hebben op de actieradius. In deze SUV debuteren ook nieuwe rijhulpsystemen.

Nieuwe technologieën in studiemodel
De letters FE staan voor Future Eco: een directe verwijzing naar de innovatieve nieuwe technologieën die in het studiemodel debuteren. Zoals een luchtbevochtiger die het water dat uit de ‘uitlaat’ komt hergebruikt om een aangenaam luchtklimaat in het interieur te creëren.

Oplaadstation voor een elektrische scooter
Ook slim zijn de draagbare accu’s – opgeladen door de auto zelf – om diverse apparaten mee op te laden. In de kofferbak bevindt zich een geïntegreerde opslag en oplaadstation voor een elektrische scooter.

Trekpleister op Energy-Island
De Hyundai FE Fuel Cell Concept is een van de trekpleisters op het duurzaamheid- en innovatiecongres Energy-Island dat vrijdag 8 en zaterdag 9 december op Goeree-Overflakkee wordt gehouden. Je kunt de waterstofauto bewonderen op de stand van Hyundai-dealer Van Trigt.

Ondertekening waterstofconvenant
Tijdens Energy-Island wordt ook het waterstofconvenant ondertekend. Waterstof gaat een belangrijke rol vervullen in de energietransitie, zowel in de energiehuishouding, de mobiliteit als verduurzaming van grondstoffen in de landbouw en industrie.

Proeftuin voor ‘groene’ waterstofprojecten
Goeree-Overflakkee is door de provincie Zuid-Holland aangemerkt als proeftuin voor onder andere diverse innovatieve ‘groene’ waterstofprojecten. Uit onderzoek blijkt dat een ‘groene’ waterstofeconomie op Goeree-Overflakkee kansrijk is.

Convenant groene waterstofeconomie Zuid-Holland
Het convenant draagt de naam: Convenant groene waterstofeconomie Zuid-Holland: proeftuin Energy Island Goeree-Overflakkee (H2G-O). De partijen zetten zich in om economische kansrijke projecten te onderzoeken en waar mogelijk te realiseren via een programmatische aanpak.

Nog meer toekomstplannen
Benieuwd wat Hyundai in de toekomst nog meer in petto heeft? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen