iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai ambitieus de toekomst in met waterstof en elektrisch

Hyundai steekt zijn groene ambities niet onder stoelen of banken. Voor de verduurzaming van zijn modellen en de verdere ontwikkeling van innovatieve mobiliteit trekt de Hyundai Motor Group de komende jaren maar liefst 87 miljard dollar uit.

Zeg je Hyundai, dan zeg je elektrisch rijden. Nu al telt de ecovriendelijke familie de meest uiteenlopende modellen, variërend van de KONA Electric (met keuze uit 39 kWh- en 64 kWh-batterijpakket), KONA Hybrid, IONIQ Electric, IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid tot aan de 48-volt Mild Hybrid-versie van de Tucson en de waterstofauto NEXO.

44 geëlektrificeerde modellen tot aan 2025

Dat aantal gaat de komende jaren nog eens flink groeien. De introductie van het eerstvolgende compleet nieuwe batterij-elektrische model staat gepland voor 2021. In totaal presenteert de Hyundai Motor Group tot aan 2025 maar liefst 44 geëlektrificeerde modellen, waaronder 13 hybride-, 6 plug-in hybride-, 23 batterij-elektrische en 2 waterstofauto’s.

200.000 brandstofcelsystemen per jaar in 2030

Ook wil Hyundai zijn activiteiten in de waterstofindustrie uitbreiden en brandstofcelsystemen integreren in de transportsector, zoals in trucks, schepen, treinstellen en vorkheftrucks. Hyundai mikt op de levering van 200.000 brandstofcelsystemen per jaar in 2030 en zet tegelijk alle kaarten op de productie van 500.000 brandstofcel-elektrische voertuigen per jaar.

Zelfrijdende voertuigen Level 4 en Level 5

Daarnaast concentreert Hyundai zich op de ontwikkeling van software voor zelfrijdende voertuigen Level 4 en Level 5. Bij Level 4 is geen menselijke interactie nodig tijdens het autorijden (behalve bij zeer slecht weer). Level 5 is de ultieme zelfrijdende auto. De enige menselijke input die nodig is, is het ingeven van de bestemming en het starten van het systeem. De software doet verder alles en neemt alle beslissingen. Over drie jaar moeten de eerste autonoom rijdende auto’s op de weg verschijnen.

Ontdek de Hyundai Electric Academy

Wil jij meer weten over elektrisch rijden? De Hyundai Electric Academy helpt je hierbij. In enkele korte video’s leggen we je alles uit over wat de voordelen van elektrisch rijden zijn, maar ook hoe een elektrische auto precies werkt.

Naar Electric Academy

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen