iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nieuwe KONA N Line: zo’n sportieve SUV zag je nog niet eerder

De KONA-familie krijgt uitbreiding. Tegelijk met de introductie van de vernieuwde KONA (benzine en hybride) presenteert Hyundai ook de gloednieuwe KONA N Line. Een blik op deze jongste telg zegt genoeg: sportiever dan deze KONA N Line gaat een auto in deze klasse niet worden. Een kleine greep: imposante luchtinlaten, een opvallende diffuser, sportieve uitlaatstukken en stoere 18-inch lichtmetalen wielen. Hoezo een stoere compacte SUV?

Hyundai KONA 2021

Sensuous Sportiness

De KONA is in hoog tempo uitgegroeid tot een icoon in zijn klasse, onder meer dankzij zijn opvallende design. De vernieuwde KONA wordt nóg opvallender en dat is te danken aan de nieuwe designtaal Sensuous Sportiness. Met deze ontwerpfilosofie wil Hyundai zijn nieuwe modellen een nog meer onderscheidende uitstraling meegegeven.

Vooral de voorzijde is flink onder handen genomen. De uitgerekte motorkap loopt vloeiend over in de centrale grille en de slanke LED-dagrijverlichting zorgt voor een extra opvallende uitstraling. De in de bumperhoeken geïntegreerde, verticaal geplaatste luchtinlaten verbeteren niet alleen de luchtstroom, maar geven de KONA ook een zeer karakteristiek front.

Hyundai KONA 2021

Nieuwe middenconsole

Binnenin de KONA valt op dat de nieuwe middenconsole nu los staat van het instrumentenpaneel. Voor extra gebruiksgemak en ruimtebesparing is een elektrische parkeerrem toegevoegd. Nieuwe sfeerverlichting licht de centrale bekerhouder op, maar ook voetenruimtes van de passagier en bestuurder.

Ook zien we een fors 10,25-inch digitaal instrumentarium. Optioneel is de KONA bovendien verkrijgbaar met een 10,25-inch AVN-display (Audio Video Navigatie) met nieuwe connectiviteitsvoorzieningen. De display heeft ook een nieuwe split screen-functie en biedt ondersteuning voor meerdere Bluetooth-verbindingen.

Hyundai KONA 2021

KONA nu nog veiliger

Op het gebied van veiligheid gaat de vernieuwde KONA nog een stapje verder. Helemaal nieuw is het systeem Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) dat de bestuurder waarschuwt wanneer deze niet snel genoeg reageert zodra de voorligger in beweging komt. Een andere noviteit is Lane Following Assist (LFA) dat automatisch een stuurcorrectie uitvoert om de bestuurder te helpen de auto in het midden van de rijstrook te houden.

Daarnaast zijn diverse veiligheidssystemen verder verbeterd, zoals Smart Cruise Control (SCC) en Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) verkrijgbaar in combinatie met de DCT-automaat. Om een aanrijding te voorkomen activeert dit systeem automatisch de remmen als de bestuurder van rijstrook probeert te wisselen terwijl er een voertuig links- of rechtsachter de KONA in de blinde hoek rijdt.

Hyundai KONA N Line 2021

48-volt mild-hybrid-technologie

De motoren van vernieuwde Hyundai KONA zijn verder geoptimaliseerd en nog zuiniger. Het 48-volt mild-hybrid-systeem zorgt voor een besparing van de brandstof en verlaagt de uitstoot. Deze technologie biedt vooral in stadsverkeer veel voordeel. De MHSG (Mild Hybrid Starter Generator) ondersteunt de benzinemotor telkens als je vanuit stilstand optrekt. De extra trekkracht en het extra vermogen komen van de elektromotor, die wordt gevoed door de 48-voltaccu.

Het 48-volt mild hybrid-systeem is verkrijgbaar op de 120 pk (88 kW) sterke 1,0-liter T-GDI Smartstream-benzinemotor. Deze benzinemotor is ook verkrijgbaar met een slimme handgeschakelde iMT-zesversnellingsbak. Om brandstof te besparen, koppelt de iMT de motor los van de transmissie nadat de bestuurder het gaspedaal loslaat. Alle motoren – met uitzondering van de 1.0 T-GDI met 7DCT – zijn verkrijgbaar voor de KONA in N Line-uitvoering.

Hyundai KONA N Line 2021

Volg het nieuws op de voet

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond de vernieuwde KONA en gloednieuwe KONA N Line? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen