iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Zo ziet de toekomst eruit volgens Hyundai

De toekomst volgens Hyundai … benieuwd hoe die er uitziet? Nou, ongeveer zo: over niet al te lange tijd zullen auto’s onlosmakelijk verbonden zijn met het dagelijks leven van mensen. Onder meer door autonoom rijden, slimme hyper-connectiviteitsoplossingen én innovaties om het welzijn van mensen te verbeteren.

Hyundai vindt dat mobiliteit verder gaat dan alleen auto’s. Een goed voorbeeld is de zelfrijdende Hyundai IONIQ die gebruikmaakt van LIDAR-technologie. Daarbij wordt de omgeving van de auto verkend met behulp van lasertechniek. Zelfs verkeersborden, snelheidsdrempels, wegwerkzaamheden, verkeersopstoppingen, kinderen, honden en kruisingen zonder stoplichten worden door de LIDAR-technologie opgemerkt.

Verkeersinformatie uitwisselen via de cloud
Ook werkt Hyundai aan een hyper-connected autoplatform met als doel het leven van consumenten nog makkelijker te maken door slimmere auto’s te ontwikkelen en het introduceren van zelfrijdende systemen. Het platform laat auto’s onderling met elkaar communiceren met de stedelijke infrastructuur, zodat onder meer verkeersinformatie via de cloud kan worden uitgewisseld.

Als grenzen tussen mobiliteit, privé en werk vervagen
Het Mobility Vision Concept toont hoe Smart House- en Connected Car-technologieën ervoor zorgen dat de grenzen tussen mobiliteit, privé en werk vervagen. Het Smart House-concept op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (CES 2017) laat zien welke rol een auto kan hebben in de leefomgeving van mensen als de auto niet wordt gebruikt.

De auto op een ‘docking station’
Door de auto te plaatsen op een ‘docking station’ integreert de auto zichzelf in de woonkamer en wordt daarmee onderdeel van de leefomgeving. Vanaf dat moment kan een auto entertainmentfuncties streamen naar andere slimme huishoudelijke apparaten, de lucht in huis koelen of verwarmen en dienen als generator in noodgevallen. In dat laatste geval schakelt de brandstofcel van de Mobility Vision Concept in om het huis van stroom te voorzien.

Gemoedstoestand van de bestuurder
De Hyundai Health + Mobility Cockpit verbindt mobiliteit met wellness. Het interieur is uitgerust met biometrische sensoren die een oogje houden op de gemoedstoestand van de bestuurder, zowel fysiek als mentaal. Het systeem bekijkt vitale functies, zoals de hartslag, om te bepalen of een bestuurder last heeft van stress. De Health + Mobility Cockpit houdt met oog- en gezichtsmonitoring ook de alertheid en emotionele toestand van een bestuurder in de gaten. Speciale ‘Mood Bursts’ kunnen het stressniveau van de bestuurder verlagen voor een meer ontspannen rit. Frisse pepermuntlucht voor extra energie Als de concentratie van de bestuurder afneemt, activeert het systeem een ‘Alert Burst’, waarbij de bestuurdersstoel in een rechtere, actievere positie komt te staan. Ook wordt een frisse pepermuntlucht vrijgegeven voor extra energie. Bij hoge mate van stress activeert het systeem een ‘Calm Burst’ om de bestuurder te kalmeren met ontspannende muziek, een prettige interieurtemperatuur, massageprogramma’s, speciale sfeerverlichting en parfumdispensers die een aangename geur, zoals lavendel of eucalyptus, verspreiden.

Gerobotiseerde exoskeletten
Hyundai presenteert bovendien nieuwe draagbare robots met slimme exoskeletten die de persoonlijke vrijheid van mensen vergroot. Deze exoskeletten voor dagelijks gebruik onthullen de ambitie van Hyundai om persoonlijke mobiliteit te blijven ondersteunen. Mobiliteit gaat bij Hyundai veel verder dan alleen het aanbieden van auto’s. De exoskeletten van Hyundai bieden volop ondersteuning aan het bovenlichaam en heupen en zijn uitgerust met een slim bewegingscontrolesysteem dat het risico op vallen bij met name oudere mensen aanzienlijk vermindert.

Hyundai IONIQ Scooter
En dan de Hyundai IONIQ Scooter: een innovatief draagbaar mobiliteitsconcept dat gebruikers in staat stelt de laatste meters per elektrisch aangedreven step af te leggen. Dit is met name handig in steden, waar parkeerplaatsen schaars zijn. De lichtgewicht step biedt elektrische ondersteuning en is dankzij een slim mechanisme op te vouwen tot een handzaam pakket. De IONIQ Scooter past in het opbergvak in het voorportier van de Hyundai IONIQ. Daar zit ook het oplaadpunt van de step. Dit vervoermiddel is het resultaat van een studie naar alternatieven voor ‘first-and-last mile mobility’. Vooralsnog heeft Hyundai geen productieplannen voor de IONIQ Scooter.

Als eerste het laatste nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Hyundai? Meld u dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen