iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Een nieuw tijdperk van verbonden mobiliteit

Hyundai gaat alle voertuigen in de jaren tot 2025 transformeren tot Software Defined Vehicles (SDV’s). Dit opent een nieuw tijdperk van ongekende, verbonden mobiliteit en biedt jou straks de vrijheid om op afstand de functionaliteit en prestaties van je auto te verbeteren.

De mobiliteits- en softwaretechnologie die Hyundai voortdurend verder ontwikkelt, zorgt ervoor dat alle modellen, ook reeds verkochte exemplaren, te allen tijde up-to-date blijven. Daardoor kunnen functies van de auto – v.w.b. veiligheid en beveiliging, comfort, connectiviteit en prestaties – via software-updates ‘Over-The-Air’ worden opgewaardeerd.

Ongekende gebruiksmogelijkheden

Hyundai verwacht dat rond 2025 wereldwijd zo’n 20 miljoen auto’s zijn aangesloten bij zijn connected car services. Verbonden voertuigen die zijn uitgerust met vooruitstrevende telecommunicatiefuncties bieden ongekende meerwaarde en gebruiksmogelijkheden en bieden klanten gepersonaliseerde diensten, zoals abonnementen op software.

Vanaf 2023 krijgen alle nieuwe Hyundai’s de uitrusting die het ontvangen van Over-The-Air (OTA) software-updates mogelijk maakt. Daardoor kun je je auto – niet alleen elektrische, maar ook die met verbrandingsmotor – up-to-date houden. Voor 2025 worden alle modellen in alle segmenten wereldwijd getransformeerd tot SDV.

Je kunt dan overal en altijd functies en prestaties van jouw auto opwaarderen, zonder dat je daarvoor naar de dealer moeten. Als je de auto steeds update, blijft hij bovendien waardevast. Hyundai introduceerde deze service in 2021 en vanaf 2023 breidt het deze service uit naar modellen op markten waar de Connected Car Services (CCS) al beschikbaar zijn. Tegen 2025 zijn alle modellen van Hyundai voorbereid op het ontvangen van OTA software-updates.

Twee nieuwe EV-platforms: eM en eS

In 2025 introduceert Hyundai nieuwe modellen op basis van zijn twee nieuwe EV-platforms: eM en eS. De nieuwe platforms worden ontwikkeld volgens de IMA (Integrated Modular Architecture) van HMG.

Het eM-platform wordt specifiek voor EV’s in alle segmenten ontwikkeld en biedt een 50 procent grotere actieradius op een volle accu in vergelijking met huidige EV’s. Het wordt voorzien van technologie voor autonoom rijden op niveau 3 en hoger en uiteraard OTA software-updates.

Het eS-platform is als een elektrisch skateboard en is exclusief voor PBV’s (Purpose Built Vehicles) bedoeld, met een flexibele opbouw om te voldoen aan de wensen van bedrijven. Het biedt op maat gemaakte oplossingen voor bezorgdiensten, logistieke bedrijven en personenvervoer.

Hyundai’s Integrated Modular Architecture (IMA) maakt het mogelijk EV-componenten te standaardiseren en modulair toe te passen. Door bijvoorbeeld de accupakketten en elektromotoren te standaardiseren, kan HMG voortaan werken met gemeenschappelijke componenten voor verschillende modellen, zodat het modellengamma efficiënt kan worden uitgebreid.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.
Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen