iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Thierry Neuville geeft visitekaartje af in Rally van Monte Carlo

Het hing al een beetje in de lucht: Hyundai Motorsport is topfavoriet voor de eindzege in het World Rally Championship 2024 en gaf al direct in de eerste rally zijn visitekaartje af. Na een spannende strijd reed kopman Thierry Neuville met zijn Hyundai i20 N Rally1 naar de winst in Monte Carlo, de openingswedstrijd van het seizoen. Op de meet had hij 16,1 seconden voorsprong op Sébastien Ogier.

Thierry Neuville in actie in de bergen rond Monte Carlo. De kopman van Hyundai Motorsport was een klasse apart in de openingswedstrijd van het seizoen.

Twintigste overwinning

Voor Thierry Neuville was het de twintigste overwinning in zijn carrière. Eenvoudig kwam die zege niet tot stand. De eerste twee ritten, op donderdagavond, gingen naar Elfyn Evans. Zaterdagochtend namen Neuville en zijn navigator Martijn Wydaeghe de leiding over, maar vervolgens was het Sébastien Ogier die de 35-jarige Belg afloste als leider in de wedstrijd.

In de laatste klassementsrit van zaterdag ging Neuville tot het uiterste en greep hij opnieuw de leiding. Die stond hij niet meer af. Zondagochtend won Neuville twee ritten en zette hij Sébastien Ogier op 13,5 seconden. Ook in de afsluitende powerstage op de Col de Turini was de Belg niet af te stoppen en sloot hij de Rally van Monte Carlo met groot machtsvertoon winnend af.

Na zijn overwinning in 2020 was het voor Thierry Neuville zijn tweede zege in Monte Carlo. De kopman van Hyundai Motorsport is ook meteen de klassementsleider in de WK-tussenstand. Zaterdagavond pakte hij 18 punten. Zondag kwamen er daar nog eens 12 punten bij in de powerstage en de daar aan voorafgaande ritten. Teamgenoot en titelconcurrent Ott Tänak volgt op 15 punten.

Uitslag Rally van Monte Carlo

1. Thierry Neuville (Hyundai)
2. Sébastien Ogier
3. Elfyn Evans
4. Ott Tänak (Hyundai)
5. Adrien Fourmaux

WK-stand rijders

1. Thierry Neuville (Hyundai) 30 punten
2. Sébastien Ogier 24 punten
3. Elfyn Evans 21 punten
4. Ott Tänak (Hyundai) 15 punten
5. Adrien Fourmaux 11 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 46 punten
2. Hyundai 45 punten
3. M-Sport Ford 12 punten

Ook in de afsluitende powerstage van de Rally van Monte Carlo, op de Col de Turini, was Thierry Neuville van Hyundai Motorsport niet af te stoppen.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 Hybrid is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?


Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen