iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ 5 vs. EV6: wat als jij moet kiezen?

Uiterlijk verschillen ze als dag en nacht, maar onder de motorkap zijn er nauwelijks verschillen. Logisch, want de IONIQ 5 en de Kia EV6 delen dezelfde techniek. Welke van deze twee elektrische auto’s moet je dan hebben? Dat vroeg Autoblog zich ook af en dus nam het automagazine beide EV’s mee voor een korte trip. De leukste van de twee? We proeven een lichte voorkeur voor de IONIQ 5. Wat als jij moet kiezen? Bekijk onderstaande video.

Opvallende vormgeving en revolutionaire verlichting

Dat de IONIQ 5 een heel bijzondere auto is, zie je direct aan zijn opvallende vormgeving en revolutionaire verlichting. Maar ook binnenin is de 100 % elektrische auto zijn tijd ver vooruit. Zo kan de gehele middenconsole heen en weer schuiven. Daardoor kunnen passagiers comfortabel in- en uitstappen, óók als de auto op een smalle parkeerplek staat.

De IONIQ 5 is uitgerust met elektrisch verstelbare voorstoelen. De hoek van de zitting en leuning is dusdanig dat de inzittende als het ware het gevoel van gewichtloosheid ervaart. Hyundai reduceerde de dikte van de voorstoelen met ongeveer 30 procent. Hierdoor is meer ruimte gecreëerd voor de passagiers die op de tweede zitrij plaatsnemen.

Dat de elektrische IONIQ 5 van Hyundai een heel bijzondere auto is, zie je direct aan zijn opvallende vormgeving.

Interieurbekleding van suikerriet, wol en polygaren

Binnenin de IONIQ 5 vinden we veel duurzaam geproduceerde materialen. Zo zijn de stoelen bekleed met speciaal leder dat is geverfd en behandeld met extracties van plantaardige olie uit lijnzaad. Andere zacht aanvoelende oppervlakken in het interieur zijn gemaakt van textiel dat is afgeleid van duurzame vezels, zoals bio-componenten van suikerriet, wol en polygaren.

Dankzij het 800V-systeem laadt hij ultrasnel op en de speciale Vehicle-to-Load-technologie (V2L) zorgt ervoor dat de IONIQ 5 stroom kan leveren aan andere elektrische apparaten. Zo laad je met V2L heel eenvoudig een laptop of elektrische fiets op. Handig als er geen stopcontact in de buurt is. Maar er is nog veel meer om je over te verbazen.


Alles over de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen