iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Slimme technologie helpt slechthorende taxichauffeurs

Hyundai vindt dat de rijervaring voor mensen met een gehoorbeperking beter kan. Daarom testten wij onlangs 's werelds eerste 'Quiet Taxi', waarbij de slechthorende taxichauffeur Lee Dae-ho zichzelf en zijn passagiers veilig door de straten van Seoel verplaatst met behulp van Hyundai's laatste technologieën.

De Quiet Taxi is voorzien van een bijzonder communicatiesysteem, dat geluiden in en rondom de auto omzet in visuele aanwijzingen die verschijnen in het head-up display van de auto. Het scherm toont naast de weg ook real-time informatie zoals obstakels, tegemoetkomende auto's, sirenes en toeterende automobilisten. Waar nodig krijgt de chauffeur een waarschuwing door trillingen of oplichtende lampjes in het stuur. Communiceren met de passagiers? Ook dat is geen probleem, dankzij de twee ingebouwde tablets die spraak omzetten naar tekst en andersom.

Uitstekende chauffeur

Check in de video hoe Lee Dae-ho, die ondanks zijn slechthorendheid een uitstekende chauffeur is, geholpen wordt door de technologie in de Quiet Taxi:

Blijf op de hoogte

Benieuwd wat Hyundai nog meer te bieden heeft? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen