iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

'KONA Electric bezorgt BMW-rijders een maagkwaal'

Met 204 pk heeft hij genoeg in huis om BMW-rijders een maagkwaal te bezorgen bij het stoplicht. Kijk, dat zijn nog een uitspraken! En we kwamen er meer tegen in de testrecensie over de Hyundai KONA Electric in NRC Handelsblad. Autojournalist Bas van Putten reed er helemaal mee naar Drenthe en terug en raakte alsmaar enthousiaster over onze 100 procent elektrische SUV. Hieronder de leukste quotes.

Onder de vloer ligt een accupakket met een voor zo’n kleintje onwaarschijnlijke capaciteit van 64 kWh. Bestaande elektrische auto’s van zijn grootte komen tot maximaal 40.

Alles wat de gewone KONA goed doet, kan deze Electric beter. Met 204 pk heeft hij genoeg in huis om BMW-rijders een maagkwaal te bezorgen bij het stoplicht.

Geen bonkende laadkabel tijdens het rijden: de bergtas is met klittenband verankerd aan de laadvloer. Het laadklepje zit op de enig juiste plek in de neus, dicht bij het oplaadpunt.

Standaard is adaptive cruise control die automatisch remt voor langzamere voorgangers. Een must voor elektrisch rijden, want bij het afremmen regenereert de auto stroom.

In de hoogste stand vertraagt de KONA zo snel dat de remmen nauwelijks gebruikt hoeven te worden en de auto zich met het stroompedaal alleen laat rijden.

Voorwaarts mars. Eerst in één ruk naar Drenthe, 190 kilometer, waarvan tweederde snelweg. Cruise control op 100, op provinciale wegen 80. Het resultaat: briljant.

Ik vertrek met een bereik van 445 kilometer en kom met 286 km aan; ik heb dus 31 kilometer meer gereden dan ik volgens de boordcomputer kwijt ben.

Na alle laadsessies, ook die na snellere ritten, geeft het display een bereik van minimaal 450 kilometer aan. Als dat er in een strenge winter 100 minder zijn is Leiden niet meteen in last.

Geweldige auto met Tesla-bereik voor de halve prijs.

De hele recensie van Bas van Putten lees je op NRC.nl.

Ontdek de Hyundai KONA Electric

Ook nieuwsgierig geworden naar de KONA Electric? Ontdek hem op deze speciale pagina. Of kom hem van dichtbij bekijken bij de dealer.

Boek een GRATIS proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen