iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

‘Ik blijf van de IONIQ Electric houden’

Bas van Putten is autorecensent bij NRC. Iedere week maakt hij een proefrit in een nieuwe auto. Twee jaar nadat hij de, destijds, spiksplinternieuwe Hyundai IONIQ Electric testte, kruipt hij weer achter het stuur van deze 100 % elektrische auto. Met dit verschil dat de IONIQ Electric helemaal vernieuwd is en een nog grotere actieradius heeft. Hoe bevalt de hernieuwde kennismaking? Hieronder een paar rake opmerkingen uit het artikel:

Ik had een zwak voor hem. Door de fixatie op actieradius bleef zijn grootste kwaliteit onopgemerkt: zijn enorme efficiëntie.

De gunstige stroomlijn en zijn voor een EV lage gewicht van 1.420 kilo maakten het onmogelijke mogelijk.

Volgens de nieuwe, accurate WLTP-meting moet hij voortaan 311 kilometer op één lading kunnen afleggen.

In tegenstelling tot veel elektro-concurrenten rijd je hem na bestelling nog dit jaar tegen het bijtellingtarief van 4 procent.

De Hyundai IONIQ Electric is helemaal vernieuwd en heeft een nog grotere actieradius.

Ik blijf van hem houden. De ruime IONIQ rijdt sereen en comfortabel als altijd. De formidabele trekkracht suggereert meer vermogen dan de 136 pk die hem bezielen.

De ongekende zuinigheid is gebleven; een testritgemiddelde van 11,7 kWh over 100 kilometer is voor de meeste stekkerauto’s onbereikbaar.

Geen moment komt met twee man aan boord en de airco op tropensterkte de toegezegde actieradius in gevaar. Onder optimale omstandigheden zie ik hem wel verder komen dan 311.

De IONIQ blijft ondanks zijn gewichtstoename een vedergewicht naast de 200 kilo zwaardere elektro-SUV’s in en iets boven zijn prijsklasse.

Benieuwd naar de hele recensie? Lees hier het complete artikel.

Is elektrisch rijden iets voor jou?

Je weet pas of elektrisch rijden iets voor jou is als je het ook echt hebt ervaren. Daarom nodigen wij je uit voor een proefrit in de IONIQ Electric. Deze volledig elektrische middenklasser is direct uit voorraad leverbaar. Zakelijk rijders profiteren daarom dit jaar nog van een gunstige 4% bijtelling.


Ontdek de IONIQ Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen