iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De meest compacte en bescheiden limo van de wereld

Bas van Putten, recensent van het NRC, is aangenaam verrast door de Hyundai i10. Waar andere automerken stoppen met de productie van hun A-segment-modellen, presenteerde Hyundai gewoon een spiksplinternieuwe versie van zijn populaire stadsauto: Dit is de meest compacte en bescheiden limo van de wereld. Remmen doet hij trouwens als de beste.

De compacte stadsauto verdwijnt langzaam uit het straatbeeld. Bas van Putten denkt er het zijne van:

Leve de praktische kleintjes. […] De i10 verklaart zichzelf; ruim en goed voor weinig. Ik pas op de achterbank riant achter een potige collega. […] De rugleuningen van de voorstoelen zijn verbazend mild voor lange lijven, en het motortje houdt zich op de linkerbaan redelijk koest.

De i10 verzacht de pijn met een begin van stijl. Aanvallend priemen ronde led-oogjes in de hoogglans zwarte grille. Je kunt hem in aqua turqoise met zwart dak bestellen of in stardust-grijs met bovenop een toefje ketchup in tomato red. Een domme reclamemaker zou voor de i10-campagne iets verzinnen in de sfeer van kleur bekennen. Hij kan zich de roofbouw op zijn uitgewoonde creativiteit besparen.

Voor kretologie zijn Hyundai-mensen vergaand ongevoelig. Hun auto is geen stijlvisitekaartje maar een uiting van oppassendheid. Ze slaan uitsluitend op gezond verstand aan. Bluetooth, verwarmbare en elektrisch verstelbare buitenspiegels, armsteuntje voor, luidsprekers voor en achter, audiobediening op het stuur; luxe, woord van vroeger, voor de prijs van toen.

Lees hier het hele artikel.

Hoe ziet jouw ideale Hyundai i10 eruit?

De nieuwe Hyundai i10 valt vooral op door zijn volwassen uitstraling en immense binnenruimte. Ontdek hem zelf op de speciale Hyundai i10-pagina. Of stel hem direct helemaal naar jouw eigen smaak samen in de car configurator.

Hyundai i10 samenstellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen