iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

UPDATE: allereerste rijimpressies van de IONIQ 5

Dat de IONIQ 5 een heel bijzondere auto is, zie je in een oogopslag. Maar hoe rijdt hij nou eigenlijk? Het antwoord krijgen we van een select gezelschap Nederlandse media die als eersten in deze veelbelovende elektrische auto – een prototype, dat wel – mochten rijden. Bekijk en lees hieronder de allereerste rijimpressies van Autovisie, AutoWeek, Tweakers, ANWB en AD.nl.

NRC: De IONIQ 5 is de mooiste auto in tijden

De Hyundai IONIQ 5 is de mooiste auto in tijden, vindt autorecensent Bas van Putten van NRC. Geen Europese fabrikant verkoopt in deze prijsklasse zo’n fraai model met zulke snelle laadtijden. […] Zijn laadtijd van Tien Tot Tachtig Procent In Achttien Minuten dankt de IONIQ 5 aan überhippe 800 volt-technologie die tot nu toe alleen elitestekkeraars als de Porsche Taycan boden, maar standaard is op alle 5-modellen. […] De lof voor het ontwerp moet iedereen in deze branche op scherp zetten. Terwijl concurrenten hun auto’s barok laten golven en uitdijen, keert Hyundai terug naar de harde wiskunde. […] Het is een zeldzame gewaarwording, zo’n schone vorm zonder kunstmatig geboetseerde spiermassa’s. […] De ruimte is voor en achter fantastisch, de zittingen zijn ook achter in lengte verstelbaar. […] De auto zelf is nu al een klassieker.

Lees hier het hele artikel.

‘Geen Europese fabrikant verkoopt in deze prijsklasse zo’n fraai model met zulke snelle laadtijden’, aldus autorecensent Bas van Putten van NRC over de IONIQ 5

ANWB: 'De IONIQ 5 lijkt wel afkomstig uit de toekomst'

De ANWB is zeer onder de indruk van de IONIQ 5. Hij lijkt wel afkomstig uit de toekomst: zo grensverleggend is de bijzondere hatchback! […] Wij maakten onze testkilometers met het vlaggenschip van het modellengamma: een vierwielaangedreven uitvoering met een elektromotor op de voor- en eentje op de achteras. Die aandrijflijn is goed voor 305 pk, 605 Nm koppel en een trekgewicht van 1.600 kilogram. In 5,2 tellen tik je de 100 kilometer per uur aan. Optrekken en invoegen is met de Hyundai dus een peulenschil, maar verder zouden wij het rustig aan doen.

Lees hier het hele artikel.

De IONIQ 5 Hij lijkt wel afkomstig uit de toekomst: zo grensverleggend is de bijzondere hatchback!

AD: ‘De IONIQ 5 is een rijdende huiskamer’

Volgens het AD maakt de IONIQ 5 een zeer volwassen indruk. Z’n stoelen zijn groot en comfortabel en dat geldt ook voor z’n rijgedrag. […] Dit is duidelijk een rijdende ‘huiskamer’ waar je tot rust mag komen. […] Selecteer een andere ‘Drive Mode’ dan Eco (dat kan met een ronde knop op het stuurwiel) en vervolgens laten de twee motoren volop hun spierballen zien: met name in ‘Sport’ wordt deze gezinsauto ineens gierend vlot. De sprint van nul naar honderd kilometer per uur duurt 5,2 seconden. […] Je mag de IONIQ 5 zien als ‘de nieuwe generatie elektrische auto’, want deze Hyundai kan meer slimme dingen dan vrijwel alle concurrenten. Lees hier het hele artikel.

Je mag de IONIQ 5 zien als ‘de nieuwe generatie elektrische auto’, want deze Hyundai kan meer slimme dingen dan vrijwel alle concurrenten.

Scherpe vanafprijs IONIQ 5

De IONIQ 5 is er al vanaf € 43.500. En dat is een ongelofelijk scherpe prijs voor wat hij allemaal te bieden heeft. De Crossover Utility Vehicle (CUV) is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. In totaal zijn er vier uitvoeringen: Style, Connect, Connect+ en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 5 (met 58 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust. Wat dacht je van:

  • 11 kW 3-fase onboard charger
  • Laadkabel voor laden via stopcontact (230V)
  • 12,3-inch Multimediascherm met navigatie
  • Apple Carplay & Android Auto (bedraad)
  • Hyundai Bluelink met smartphone-app & LIVE Services
  • 19-inch lichtmetalen velgen met 235/55R19-banden (Michelin)
  • Verwarmbare buitenspiegels
  • Achteruitrijcamera
  • Highway Driving Assist (HDA)
  • Vermoeidheidsherkenning (DAW)

Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen