iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Taxichauffeur Abdeslam Emoden rijdt de IONIQ Electric: ‘Wat me direct opviel, is hoe soepel en licht-ie rijdt’

Steeds meer particulieren, leaserijders en bedrijven kiezen voor de Hyundai IONIQ Electric. De “taxi zonder uitstoot” verovert ook de taxibranche. Taxichauffeur Abdeslam Emoden van Amlaouk Taxi is een heel tevreden Hyundai IONIQ Electric-rijder. 'Het is gewoon een erg fijne auto.'

‘In juli 2017 haalde ik mijn eerste IONIQ Electric op. Je kunt wel zeggen dat ik een early adopter was, want destijds reden er weinig elektrische auto's in Amsterdam. Inmiddels is dat beeld wel veranderd: ik ben lang niet meer de enige chauffeur met een elektrische taxi. Dat betekent dat er steeds meer laadpalen bijkomen, maar door de drukte is het bij de snelladers soms wel even wachten. Gelukkig staat er een vlakbij mijn huis! Op een rustige dag rijd ik mijn dienst af met één laadsessie, bij drukte en met koud weer moet ik tussendoor twee of drie keer snelladen. Ik neem dan altijd een korte pauze. Laad de auto op, dan doe ik dat ook.’

Soepel, licht en geruisloos

‘Elektrisch rijden is in de Amsterdamse taxibranche inmiddels gewoon de norm aan het worden. Met het zicht op 2025, wanneer alle taxi's in Amsterdam uitstootvrij moeten zijn, kun je er helemaal niet meer omheen. Dan kun je het net zo goed meteen omarmen, toch? Wat me direct opviel toen ik van een diesel naar de IONIQ Electric ging, is hoe soepel en licht ’ie rijdt. Als de auto je werkplek is, is dat erg belangrijk. Ook is de IONIQ Electric geheel geruisloos. Dat was even wennen, maar inmiddels wil ik niet meer anders. De feedback van passagiers is erg positief. Ze zijn heel geïnteresseerd in elektrisch rijden en vinden het fijn om met een taxirit hun steentje bij te dragen aan het milieu.’

Nieuwe IONIQ Electric

‘Inmiddels is ook een aantal collega's op aanraden van mij een IONIQ Electric gaan rijden en heb ik zojuist zelf een nieuwe IONIQ Electric gehaald bij Dirk Barten. Ik vind het gewoon een erg fijne auto. En met een actieradius van 60 kilometer extra ten opzichte van mijn vorige IONIQ Electric, kijk ik erg uit naar komende jaren!'


Ontdek de IONIQ Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen