iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nooit meer in de file met de vliegende auto van Hyundai

Stel je eens voor: nooit meer in de file, nooit meer te laat voor een afspraak omdat het verkeer vaststaat. Hyundai maakt het mogelijk met de allereerste vliegende auto ter wereld, genaamd S-A1. Dit bijzondere vervoermiddel – ook wel: Personal Air Vehicle (PAV) – gaat de manier van reizen zoals we die nu kennen volledig veranderen. Bekijk de video hieronder:

Kruising tussen een helikopter en een auto

Hyundai onthulde de vliegende auto op de International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De S-A1 is een kruising tussen een helikopter en een auto en heeft geen start- en landingsbaan nodig om op te stijgen of te landen. S-A1 stijgt en landt namelijk verticaal. Erg handig natuurlijk in drukke steden waar de ruimte beperkt is.

Batterijen binnen zeven minuten opladen

De S-A1 haalt kruissnelheden tot 290 km/u, op een hoogte van 300 tot 600 meter en voor vluchten van maximaal zo’n 100 kilometer. De batterijen zijn binnen vijf tot zeven minuten volledig op te laden. De diverse rotors en propellers rondom de S-A1 worden elektrisch aangedreven en produceren veel minder geluid dan een helikopter met een grote rotor en een verbrandingsmotor.

De vliegende auto van Hyundai haalt kruissnelheden tot 290 km/u, op een hoogte van 300 tot 600 meter.

Plaats voor vier passagiers en een piloot

In de S-A1 is plaats voor vier passagiers en een piloot die snel en gemakkelijk kunnen in- en uitstappen. In het midden kunnen de reizigers hun bagage kwijt. Aanvankelijk zal de S-A1 bestuurd worden door echte piloten. Na verloop van tijd, wanneer de benodigde technologie volledig is uitontwikkeld, worden de vliegende auto’s volledig autonoom.

Ontwikkeld samen met Uber Elevate

Hyundai ontwikkelde de S-A1 samen met Uber Elevate, dat de S-A1 op grote schaal wil inzetten als Uber Air Taxi. Het is de bedoeling dat Hyundai de productie en het beheer van de vliegende auto’s voor zijn rekening neemt. Uber zorgt voor de ondersteuning in de lucht. Hyundai en Uber werken samen aan een infrastructuur waarin de vliegende auto’s kunnen opstijgen en landen.

De PBV van Hyundai is meer dan alleen een taxi: het is een multifunctionele rijdende leefruimte.

Hubs om over te stappen in PBV’s

In- en uitstappen doen reizigers in zogenaamde hubs. Daar kunnen ze hun reis vervolgen in Purpose Built Vehicles (PBV’s). Dat zijn autonoom rijdende taxi’s die geïnspireerd zijn op de bekende ‘cable cars’ in San Francisco. Maar de PBV is meer dan alleen een taxi: het is een multifunctionele rijdende leefruimte die bijvoorbeeld ook dienst kan doen als huiskamer of mobiel restaurant.

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van de laatste technologische ontwikkelingen van Hyundai? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen