iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De vliegende auto is dichterbij dan je denkt

Het klinkt misschien nog als toekomstmuziek, maar het is dichterbij dan je denkt: de vliegende auto, ook wel Personal Air Vehicle (PAV). Hyundai is druk bezig met de ontwikkeling van een allereerste concept van de PAV en presenteert die op een van de grootste technologiebeurzen ter wereld, de CES (International Consumer Electronics Show, van 6-10 januari 2020) in Las Vegas.

Deze PAV is een kruising tussen een helikopter en een vliegende auto. Hyundai ontwikkelde het wonderlijke vervoermiddel voor Urban Air Mobility (UAM), ofwel toekomstig personenvervoer door de lucht.

Concept met autonome rijtechnologie

Op de CES 2020 presenteert Hyundai bovendien de Purpose Built Vehicle (PBV), een concept met autonome rijtechnologie en onbeperkte mogelijkheden om van het voertuig meer te maken dan alleen een vervoermiddel.

Zowel de PAV als de PBV moet het forenzen eenvoudiger maken. Een zogenoemde Hub dient als start-/landingsplatform voor PAV’s en een aankomst-/vertrekpunt voor PBV’s. Ook fungeert de Hub als ontmoetingsplek in steden.

Zo blijf je op de hoogte

Op de hoogte blijven van de laatste technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen