iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Test AutoWeek bewijst: nieuwe i20 een van de allerbeste auto’s in compacte klasse

De tijden dat de Duitse automerken in de compacte klasse met kop en schouders boven de rest uitstaken, liggen achter ons. Dat concludeert AutoWeek na een vergelijkende test waarin de Volkswagen Polo het opneemt tegen de gloednieuwe i20. De kersverse Hyundai wint het zelfs van de Polo, al decennia de benchmark in het B-segment. En dan mag je jezelf eigenlijk gewoon een van de allerbeste auto’s in deze klasse noemen. Waarvan acte. Bekijk de test in deze video:

Nieuwe i20 verslaat ook Opel Corsa

Om hem nog iets meer op de proef te kunnen stellen, vergeleek AutoWeek de nieuwe Hyundai i20 ook met de Opel Corsa, nog zo’n Duitse zwaargewicht in de klasse van de compacte middenklassers. Het leverde een mooie nek-aan-nekrace op en ook nu bewijst de Hyundai i20 de beste te zijn. Een paar quotes uit de Triotest in het magazine:

Met concurrenten als de Volkswagen Polo, Renault Clio, Opel Corsa, Ford Fiesta en Peugeot 208 is dit geen speelveld waarin je simpel naar de koppositie wandelt.

De i20 is zichtbaar gegroeid. Hij is niet alleen breder dan zijn voorganger, maar ook lager. De kofferbak werd ook groter. […] Ook op de achterbak is het prima vol te houden.

Voorin valt ons oog direct op een bijzonder moderne cockpit. Het grote multimediascherm is de absolute blikvanger. Het is snel en uitgebreid en het werkt zeer prettig.

De i20 is volgens AutoWeek zichtbaar gegroeid. ‘Hij is niet alleen breder dan zijn voorganger, maar ook lager. De kofferbak werd ook groter.’

De Hyundai i20 heeft en waslijst aan veiligheidsopties aan boord. […] Zonder meer is de i20 de best uitgeruste auto van het trio, terwijl hij bovendien de goedkoopste is.

De Hyundai i20 heeft een nieuwe 1.0 driecilinder en die fungeert als mild-hybrid met startdynamo, zeilmodus en een extra accu voor een beetje elektro-boost.

De motor is opvallend trillingvrij voor een driecilinder, maar wat vooral indruk maakt is de soepele manier waarop deze aan- en uitschakelt op snelheid.

Omdat de Hyundai i20 ook nog eens erg stil is, kun je ronduit spreken van een rustgevende auto, die je op geen enkele manier opjaagt.

Het hele artikel lees je in AutoWeek nr. 6.

‘Omdat de Hyundai i20 ook nog eens erg stil is, kun je ronduit spreken van een rustgevende auto, die je op geen enkele manier opjaagt.’ Aldus AutoWeek.

Maak kennis met de nieuwe i20

De nieuwe Hyundai i20 is er vanaf 18.635 euro. Dit is de Hyundai i20 in de al zeer rijk uitgeruste uitvoering i-Motion. Naast deze basisversie telt de Hyundai i20 nog eens drie uitvoeringen: Comfort, Comfort Smart en Premium.Ontdek de nieuwe i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen