iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai i20 klopt Corsa, Fiesta en Fabia in test

In de klasse van de compacte hatchbacks heeft de Hyundai i20 zich inmiddels ruimschoots bewezen. Zo won hij vorig jaar de prestigieuze trofee Das Goldenes Lenkrad, de ultieme beloning voor elke nieuwe auto. Sinds dit jaar is de Hyundai i20 verkrijgbaar met een driecilinder 1.0 turbomotor en dat maakt hem nóg beter. Hij verslaat er zelfs grote concurrenten als de Ford Fiesta, Skoda Fabia en Opel Corsa mee in een vergelijkende test van het magazine Auto Review. Een paar highlights uit het artikel:

1,0-liter driecilinder

We laten de vier compacte hatchbacks aanrukken met vijf portieren en een 90 of 100 pk sterke benzinemotor. Bij drie van de vier auto’s betekent dat een 1,0-liter driecilinder, alleen de Skoda Fabia heeft een 1,2-liter viercilinder onder de kap.
 

Veel binnenruimte

Compacte hatchbacks zijn uitgegroeid tot volwassen auto’s met behoorlijk veel binnenruimte. Voorin elke testauto zitten lange mensen dan ook riant. Passagiers achterin de Hyundai i20 hebben eveneens weinig te klagen.
 

Veercomfort

De Hyundai i20 biedt een overzichtelijk dashboard, veel binnenruimte en comfortabele voorstoelen. Bovendien springt het onderstel van de i20 erg soepel om met oneffenheden. De enige testauto die het veercomfort van de Hyundai evenaart, is de sportieve Fiesta.
 

Snelste standaardsprint

We klokken de snelste standaardsprint met de 100 pk sterke Hyundai i20: van 0 naar 100 km/h duurt 10,2 seconden. De Hyundai i20 heeft ook de hoogste topsnelheid: 188 km/h. In het dagelijks verkeer zit je dan ook niet verlegen om meer vermogen.
 

Kortste remweg

De Hyundai is het meest dynamisch. Afgezien van een ietwat gevoelloze besturing rond de middenstand, manoeuvreert de Hyundai i20 eenvoudig en vlot door de bochten van ons testcircuit. Tot stilstand komen doet hij ook het snelst: zowel met koude als met warme remmen heeft de Hyundai de kortste remweg.

Het hele artikel lees je in Auto Review uitgave 7 2016.

Ervaar hem zelf!
Zelf ervaren hoe de Hyundai i20 rijdt? Kom gewoon eens langs voor een gratis proefrit. Er is altijd wel een Hyundai-dealer bij u in de buurt!
 
Vraag gratis proefrit aan

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen