iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai KONA Electric te sterk voor Aiways U5 en Volkswagen ID.3

Sinds zijn debuut enkele jaren geleden won de Hyundai KONA Electric de ene na de andere rijtest. De Volkswagen ID.3, de Peugeot e-2008, de Mazda MX-30, de Renault Zoe: allemaal moesten ze er – vooral op het gebied van uitrusting, rijbereik en bedieningsgemak – aan geloven. En nu is daar de Aiways U5, een elektrische auto uit China. Lukt het deze nieuwkomer wel de compacte SUV van Hyundai te verslaan? AutoWeek zocht het uit in een Triotest met de KONA Electric en de Volkswagen ID.3. Het hele artikel lees je in AutoWeek nr. 5, maar deze quotes uit de test wilden we je niet onthouden (lees verder onder de foto):

Van stoelventilatie tot achterbankverwarming: de Hyundai KONA Electric biedt pure verwennerij.

Hyundai’s infotainmentsysteem werkt prettig en snel. […] Van stoelventilatie tot achterbankverwarming: de top-KONA Electric biedt pure verwennerij. […] Het dashboard in de KONA Electric is heel gebruiksvriendelijk.

Hyundai is de winnaar op recuperatie-gebied. De mate waarin er wordt afgeremd, laat zich hier afstellen met de flippers achter het stuur en wie het linker exemplaar ingedrukt houdt, kan de auto zelfs geheel tot stilstand brengen zonder het rempedaal te beroeren.

Ook als het gaat om rijhulpjes gaat de hoofdprijs naar Korea. De KONA Electric houdt zichzelf netjes binnen de lijntjes en doet dat pas als de adaptieve cruise control samen met de stuurhulp is ingeschakeld.

De KONA Electric laat zich op een veel prettiger manier bedienen dan de Volkswagen ID.3 en de Aiways U5. Voor vrijwel alles is een fysieke knop of een snelkoppeling, alle knoppen en schakelaars zijn logisch geclusterd en het centrale touchscreen werkt helder en snel.

De KONA Electric is de duurste auto van deze test, maar daar staat tegenover dat het je werkelijk aan niets ontbreekt. […] De standaarduitrusting is in alle gevallen in orde, maar toch heeft Hyundai op dit vlak de beste papieren.

De Aiways U5 biedt heel veel ruimte voor een keurig bedrag, maar kan de Hyundai en de Volkswagen op geen enkel ander onderdeel bijbenen. Uit zijn rijeigenschappen, interieur en multimediasysteem blijkt te veel dat deze autofabrikant net zijn eerste stapjes op het internationale toneel zet.

Dat de Hyundai het nipt van de Volkswagen wint, is dubbel knap, want de Koreaan is én het oudste model uit deze test én de enige van het trio die op een bestaand benzinemodel is gebaseerd.

De Hyundai KONA Electric laat zich op een veel prettiger manier bedienen dan de Volkswagen ID.3 en de Aiway U5

Aanbieding KONA Electric

Ben jij op zoek naar een nieuwe elektrische auto? Dan wil je er natuurlijk zo snel – en ook zo voordelig – mogelijk in rijden. Als je nu kiest voor de KONA Electric sla je twee vliegen in een klap: je betaalt slechts 8% bijtelling en je rijdt er zo in weg.


Profiteer nu van 8% bijtelling

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen