iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De nieuwe Hyundai i10 rolt nu van de band!

De gloednieuwe Hyundai i10 is een op en top Europese auto. Niet alleen is deze compacte sportieveling hier (in Duitsland) ontworpen, hij wordt er ook gebouwd. Om precies te zijn in Izmit in Turkije. Daar staat een supermoderne fabriek waar elk jaar maar liefst 230.000 gloednieuwe Hyundai’s worden gefabriceerd. Onlangs rolde de allereerste Hyundai i10 van de band en binnenkort verschijnt hij in de Nederlandse showrooms. Bekijk hieronder de beelden uit de fabriek.

Sinds 1997 in bedrijf

De Hyundai-fabriek in Turkije – genaamd Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) – is sinds 1997 in bedrijf. Daarmee is het de langstlopende productiefaciliteit van Hyundai buiten Zuid-Korea. Behalve de nieuwe Hyundai i10 wordt hier ook de Hyundai i20 gebouwd.

Daarmee is HAOS het Europese ‘epicentrum’ van compacte Hyundai’s. In 2019 rolde de tweemiljoenste auto van de band in deze Turkse productiefaciliteit. Deze worden geëxporteerd naar ruim veertig landen. In de fabriek zijn maar liefst 2.500 werknemers actief.

In de Hyundai-fabriek in Turkije worden 230.000 Hyundai’s i10 en i20 per jaar gefabriceerd.

Drie uitvoeringsniveaus

De Hyundai i10 behoort tot de bestverkochte modellen in zijn klasse. Met een vanafprijs van € 12.995,- is het een van de scherpst geprijsde compacte auto’s van Nederland. De nieuwe Hyundai i10 is verkrijgbaar met keuze uit drie uitvoeringsniveaus: i-Drive, Comfort en Premium.

Behalve met zijn scherpe prijzen valt de nieuwe Hyundai i10 op door heel veel technologische vernieuwingen. Zoals Hyundai Bluelink waarmee je via een app op je smartphone diverse functies van de nieuwe Hyundai i10 op afstand kunt bedienen.

De nieuwe Hyundai i10 rolt van de band in de Hyundai-fabriek in Izmit in Turkije.

Toegang tot LIVE Services

Kies je voor een navigatiesysteem, dan is dat inclusief toegang tot LIVE Services. Deze dienst biedt tot op de minuut actuele informatie aan over weer, verkeer, snelheidscamera’s (waar dat wettelijk is toegestaan) en actuele informatie over Hyundai-dealervestigingen in de omgeving.

Benieuwd wat de nieuwe Hyundai i10 allemaal nog meer te bieden heeft? We vertellen je er alles over op de speciale Hyundai i10-pagina.

Ontdek de nieuwe Hyundai i10

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen