iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Sportieve Hyundai i10 N Line met 100 pk rolt van de band

De allerstoerste, snelste en meest indrukwekkende compacte auto van dit moment? Dat is de gloednieuwe Hyundai i10 N Line. In onze fabriek Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) in Turkije is de productie van de 100 pk-sterke i10 N Line van start gegaan. Deze zomer verschijnt hij in de showroom. Wat je allemaal kunt verwachten op de i10 N Line? Te veel om op te noemen.

Wat dacht je van grote 16-inch lichtmetalen velgen, een skidplate, een diffuser, sportieve bumpers, stoere LED-dagrijverlichting en een speciale N Line-badge op de flank?

Het interieur van de Hyundai i10 N Line met rode ringen rond de ventilatieroosters.

Rode accenten

Subtiele, rode accenten maken het sportieve plaatje compleet. Ze zijn aangebracht in het radiatorrooster, onder de voorbumper en in het i10-embleem in de C-stijl.

Binnenin de i10 N Line vinden we een stuurwiel en versnellingspook met N-logo, rode ringen rond de ventilatieroosters, aluminium-look pedalen en sportieve stoelen.

Het rode i10-embleem in de C-stijl maakt direct duidelijk dat het hier om een Hyundai i10 N Line gaat.

Motor met 100 pk

De geheel nieuwe Hyundai i10 N Line wordt aangedreven door de exclusieve 1,0-liter T-GDi driecilinder met 100 pk en 172 Nm koppel voor nog betere rijprestaties.

De i10 N Line is het vierde Hyundai-model dat in Line-uitvoering verkrijgbaar is. Hij volgt op de succesvolle Hyundai i30 5-deurs N Line, de i30 Fastback N Line en de Tucson N Line.

Fabriek in Turkije

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) in Turkije is Hyundai’s langstlopende fabriek buiten Korea en sinds 1997 in bedrijf. Hier fabriceert Hyundai behalve de i10 en de i10 N Line ook de i20.

HAOS telt bijna 2.500 medewerkers en heeft een productiecapaciteit van 230.000 auto’s per jaar. In 2019 rolde de tweemiljoenste Hyundai van de band in de Turkse productiefaciliteit.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen