iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

AutoWeek: Hyundai i10 is de beste stadsauto

De keuze is reuze in de klasse van de compacte auto’s. In geen enkele andere categorie is de concurrentie zo groot. Wanneer een gerenommeerd automagazine als AutoWeek je dan tot beste A-segment-auto van Nederland uitroepen, is dat natuurlijk een enorme eer.In de Multitest van AutoWeek neemt de nieuwe Hyundai i10 het op tegen maar liefst zes concurrenten: drie uit Azië (Kia Picanto, Mitsubishi Space Star en Suzuki Alto) en drie uit Europa (Citroën C1, Renault Twingo en Skoda Citigo). Dit is het oordeel van de jury:

‘De nieuwe Hyundai i10 werd met het nodige kabaal geïntroduceerd en dat blijkt terecht. Hyundai heeft voor het A-segment een dijk van een auto neergezet en weet de prijs ook nog eens binnen de perken te houden. Ja, de vanafprijs ligt hoger dan bij de rest, maar als je naar de uitrusting kijkt, is dat niet onlogisch.’Supertest Autovisie
In de Supertest van Autovisie eindigt de Hyundai i10 in een deelnemersveld van negentien compacte auto's op een prachtige derde plaats. Op een paar zeer belangrijke punten is hij zelfs iedereen de baas. Zo is hij niet alleen de comfortabelste auto in het A-segment, maar beschikt hij ook over de grootste kofferbak. Bovendien is hij uitgerust met zeer prettige stoelen met goede ondersteuning en heeft een mooi opklapsysteem voor de achterbank.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen