iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Met een iF Design Award tel je pas echt mee!

Als je wil meetellen op het gebied van design, dan dien je minstens één iF Design Award op de schoorsteenmantel te hebben staan. Hyundai heeft dat goed in de oren geknoopt, want bij de uitreiking van de iF Design Awards 2022 mocht het maar liefst negen van deze belangrijke onderscheidingen in ontvangst nemen.

Het was voor het achtste opeenvolgende jaar dat Hyundai in de prijzen viel bij de iF Design Awards. Veel aandacht ging uit naar de concept car SEVEN en de IONIQ 5-robotaxi die beide werden onderscheiden in de discipline Professional Concepts.

De concept car SEVEN van Hyundai.

Concept car SEVEN

SEVEN in een spraakmakende concept car die Hyundai’s nieuwe line-up-merk voor batterij-elektrische auto’s IONIQ komt versterken. De concept car is een grote SUV met een futuristische uiterlijk en lounge-achtige interieur en weerspiegelt de toekomstige designrichting van Hyundai.

Uiterlijk valt SEVEN op door zijn slanke vorm en vanbinnen springt vooral de enorme ruimte in het oog. Het interieur met veelal duurzame materialen oogt als een lounge-achtige belevingsruimte zoals we ook al kennen van de batterij-elektrische IONIQ 5 die vorig jaar werd geïntroduceerd.

Net als de IONIQ 5 is SEVEN gebouwd op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai, wat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt. De lange wielbasis en vlakke vloer maken de weg vrij voor een nog slimmere benutting van ruimte en een andere vormgeving.

De IONIQ 5-robotaxi van Hyundai.

IONIQ 5-robotaxi

De IONIQ 5-robotaxi van Hyundai is gebaseerd op de volledig elektrische IONIQ 5. Het is een autonoom rijdend voertuig van Level 4 dat de twee belangrijkste technologieën van toekomstige mobiliteit samenbrengt: elektrificatie en autonomie.

De combinatie van deze technologieën kan personenvervoer nog slimmer, veiliger en duurzamer maken. Level 4 betekent dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in bijna elk mogelijk scenario te besturen.

De sensoren op het dak en aan weerszijden van de auto zorgen ervoor dat de IONIQ 5-robotaxi duidelijk herkenbaar is als autonoom rijdende auto. Ruim 30 sensoren – een combinatie van camera's, radars en lidar – zorgen voor een haarscherpe 360-gradenwaarneming.

Symbool voor topdesign

Al sinds 1954 staan de iF Design Awards wereldwijd symbool voor topdesign. De verkiezing kent zeven categorieën: Product Design, Packaging Design, Interior Design, Communication Design, Service Design, Architecture en Professional Concepts.

De 2022-editie van de iF Design Awards telde maar liefst 11.000 inzendingen uit 57 landen. De 5.424 inzendingen die uiteindelijk de shortlist haalden, werden beoordeeld door een internationale jury van 75 experts op het gebied van design. Alle winnende inzendingen staan vermeld op www.ifdesign.com.

Hyundai is al heel ver met autonoom rijden en we hebben nog veel meer slimme mobiliteitsoplossingen in petto. Benieuwd hoe de toekomst er volgens Hyundai uitziet? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen