iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ 5 debuteert op Goodwood Festival of Speed

Het Goodwood Festival of Speed is een van de allergrootste autosportevenementen ter wereld. Het jaarlijks terugkerende spektakel trekt meer dan 10.000 bezoekers en vindt plaats in West Sussex in Engeland. Uitgerekend hier mocht de IONIQ 5 zich voor het eerst presenteren aan een groot publiek.

De IONIQ 5 in actie in de traditionele hillclimb op het Goodwood Festival of Speed.

De traditionele hillclimb is het hoogtepunt van Het Goodwood Festival of Speed. De beroemde bergbeklimming op de oprit van Goodwood House is amper twee kilometer lang en de kunst is om het traject in een zo snel mogelijke tijd af te leggen.

Hoewel de IONIQ 5 een acceleratie – van 0-100 km/u in 5,2 seconden – heeft om u tegen te zeggen, is het hem niet zozeer te doen om indruk te maken met zijn snelheid. De elektrische auto van Hyundai valt vooral op door zijn looks en technologische hoogstandjes.

IONIQ 5 met 800V-technologie

Zo is de IONIQ 5 een van de eerste elektrische modellen ter wereld met 800V-technologie. Daarmee laad je hem in slechts 18 minuten op van 10 tot 80 procent. En om 100 km actieradius bij te laden heb je slechts vijf minuten nodig.

Ook bijzonder: de IONIQ 5 is zijn tijd ver vooruit en voorzien van Vehicle to Load (V2L)-technologie waarmee je andere elektrische apparaten van stroom kunt voorzien, zoals een elektrische fiets, een laptop of een televisie.

De IONIQ 5 mag je dus gerust een revolutie noemen als het gaat om emissievrij rijden. Met zijn hightech design, opwindende technologieën en uitzonderlijke prestaties gaat de IONIQ 5 de wereld van elektrisch rijden op zijn kop zetten.


Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen