iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Weer een grote stap op weg naar autonoom rijden

Hyundai zet opnieuw een grote stap op het gebied van autonoom rijden. Door te investeren in technologiebedrijf Metawave Corporation kan Hyundai intelligente radarsystemen ontwikkelen voor zelfrijdende voertuigen. In 2021 wil Hyundai een autonoom auto Level 4 op de markt brengen.

Hyundai profileert zich steeds nadrukkelijker als innovatief automerk en wil een leidende rol spelen op het gebied van autonoom rijden in combinatie met elektrische mobiliteit en rijden op waterstof. Metawave is al heel ver met radardetectie. Het past hoogstaande materialen en kunstmatige intelligentie (AI) toe om slimme radars te ontwikkelen.

Drie onderdelen van detectiesystemen

Camera, LiDAR en radar vormen de drie belangrijke onderdelen van detectiesystemen van zelfrijdende auto’s van vandaag:

  • De camera is de sensor met de hoogste resolutie, maar kan objecten in een straal buiten 50 meter niet detecteren.
  • LiDAR vergroot dit bereik naar ongeveer 150 meter, met een redelijk HD-beeld. Slecht weer en vieze wegen hebben invloed op de prestaties van de camera en LiDAR.
  • Radar opereert van nature op een veel lagere frequentie en ‘ziet’ objecten op grotere afstanden veel eerder, ongeacht de weersomstandigheden en rijcondities.

WARLORD: slechts één antenne

Het geavanceerde radarplatform van Metawave, genaamd WARLORD, gebruikt slechts één antenne om supersnel en precies een uitstekend beeld van de situatie te vormen. Met WARLORD vervormt en stuurt de antenne zélf de straal in alle mogelijke richtingen. Het systeem gebruikt flinterdunne ‘potloodradarstralen’, zelflerende software en AI-algoritmes om objecten snel te herkennen en een vierdimensionaal beeld te vormen.

Nog meer toekomstplannen

Benieuwd wat Hyundai in de toekomst nog meer in petto heeft? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen