iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai streeft naar 100 % gebruik van hernieuwbare energie in 2050

Hyundai geeft om het milieu en stelt alles in het werk om de uitstoot van koolstoffen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terug te dringen. Daarom streeft Hyundai ernaar uiterlijk in 2050 voor zijn gehele energieverbruik hernieuwbare energie te gebruiken. Het liefst nóg eerder en daarom heeft Hyundai zich aangesloten bij heeft aangesloten bij RE100.

RE100 is een wereldwijd initiatief dat honderden ambitieuze bedrijven samenbrengt die streven naar het gebruik van 100 % hernieuwbare energie. In totaal treden vijf aan Hyundai Motor Group gelieerde ondernemingen toe tot RE100 (Renewable Energy 100 Percent).

Zonnepanelen op autofabriek

Hyundai maakt al geruime tijd gebruik van groene energie. Zo installeerde het in 2013 zonnepanelen op het dak van zijn autofabriek in Asan (Zuid-Korea). Deze installaties produceren op jaarbasis maar liefst 13.000 MWh aan energie.

Daarnaast produceert Hyundai 12.500 MWh elektriciteit via zonnepanelen die vorig jaar in zijn fabriek in Ulsan zijn geïnstalleerd. Hyundai Mobis, producent van auto-onderdelen, schakelde onlangs helemaal over op groene energiebronnen in Slowakije en Zweden.

RE100 voert sinds 2014 campagnes. Om lid te worden moet een bedrijf een aanzienlijke elektriciteitsvoetafdruk hebben (100 GWh per jaar) en binnen een jaar na toetreding plannen voor het veiligstellen van duurzame energie op middellange tot lange termijn indienen.

Blijf op de hoogte

Door zich aan te sluiten bij RE100 helpt Hyundai de komende generaties aan een schoner milieu en een duurzamere toekomst. Benieuwd wat Hyundai in de toekomst nog meer in petto heeft? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen