Hyundai heeft het Sustainability Report 2025 gepubliceerd. Hierin worden alle vorderingen, doelstellingen en toekomstplannen op gebied van duurzaamheid uiteengezet. Het rapport geeft inzicht in de inspanningen op het gebied van milieu, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur. Sinds 2003 deelt Hyundai jaarlijks deze informatie om klanten, investeerders en andere belanghebbenden helderheid te bieden over het beleid en de resultaten. Het volledige rapport is hier te bekijken en in dit blog zetten we de belangrijkste punten op een rij.
Duurzame mobiliteit als gezamenlijke verantwoordelijkheid
Hyundai heeft de ambitie om in 2045 volledig CO₂-neutraal te zijn. President en CEO José Muñoz benadrukt dat emissievrije mobiliteit geen keuze is voor enkel zakelijk succes, maar een gedeelde verantwoordelijkheid om de leefbaarheid voor toekomstige generaties te verbeteren. Hyundai werkt daarom zowel aan emissievrije voertuigen als aan productieprocessen met minimale milieu-impact.
Innovaties voor een circulaire toekomst
In de pijler Environment worden projecten zoals het Car-to-Car Project uitgelicht, waarbij materialen van oude voertuigen opnieuw worden gebruikt voor nieuwe. Daarnaast investeert Hyundai in hernieuwbare energie, onder meer via Korea’s grootste zakelijke stroomafnameovereenkomst en duurzame energieprojecten in internationale fabrieken.
Sociale verantwoordelijkheid en diversiteit centraal
Binnen de pijler Social laat Hyundai zien hoe het wereldwijd deelneemt aan initiatieven zoals de Responsible Business Alliance en Drive Sustainability. Het rapport beschrijft risicobeoordelingen in de toeleveringsketen en de inzet om diversiteit te bevorderen, bijvoorbeeld via trainingen voor medewerkers en leidinggevenden.
Versterking van governance en transparantie
Het onderdeel Governance gaat in op maatregelen om de onafhankelijkheid en diversiteit van de raad van bestuur te vergroten. Zo zijn er Senior Independent Directors benoemd, is een raad voor onafhankelijke bestuurders opgericht en zijn er twee vrouwelijke bestuurders aangesteld. Deze stappen moeten zorgen voor meer transparantie in besluitvorming en communicatie met stakeholders.
Overzichtelijke cijfers in het Sustainability Factbook
Om de belangrijkste duurzaamheidsdata beter toegankelijk te maken, bevat het rapport een Sustainability Factbook. Hierin zijn trends en kerncijfers van de afgelopen drie jaar opgenomen, afgestemd op internationale standaarden als het Global Reporting Initiative (GRI) en de European Sustainability Reporting Standards (ESRS).