iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai blijft groeien: nu op twee na grootste autofabrikant ter wereld

Hyundai Motor Group is een van de grootste autofabrikanten ter wereld. Onlangs werd de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi voorbijgestreefd, waardoor het nu de derde plaats op de ranglijst bezet. Onder Hyundai Motor Group vallen niet alleen de automerken Hyundai en Kia, maar ook het enorme staalbedrijf van Hyundai en verscheidene toeleveranciers.

Sinds 2010 staat Hyundai Motor Group onafgebroken in de top-5 van grootste autofabrikanten ter wereld. In 2021 verkocht het concern wereldwijd 6.667.000 auto’s. In de eerste zes maanden van dit jaar waren dat er 3.299.000. Zo’n 1.879.000 daarvan komen op naam van Hyundai.

In Europa verkocht Hyundai in de eerste helft van 2022 ruim 263.000 voertuigen, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. In Nederland waren dat er in de eerste zes maanden van dit jaar bijna 9.000. Nog altijd is de Hyundai i10 een van de best verkochte modellen.

De Hyundai KONA Electric is al jaren een van de meest betaalbare elektrische SUV’s van Nederland.

Absolute verkooptopper: KONA Electric

Waar Hyundai vooral ook mee scoort zijn z’n geëlektrificeerde voertuigen. Zoals de KONA Electric, al jaren een van de meest betaalbare elektrische SUV’s van Nederland en – mede dankzij een flinke update waardoor hij helemaal bij de tijd is – nog steeds een absolute verkooptopper.

De KONA Electric heeft een vernieuwd design, is voorzien van de nieuwste slimme technologie en verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten: 64 kWh en 39 kWh. Zijn actieradius bedraagt tot wel 484 kilometer op een volle batterij. Voor de KONA Electric geldt een bijtelling van 16%.

Ontdek de KONA Electric

De IONIQ 5 is de succesvolste Hyundai ooit. Geen Hyundai ontving zoveel onderscheidingen als deze elektrische CUV.

Succesvolste Hyundai ooit: IONIQ 5

Een van de best verkochte elektrische Hyundai’s is de IONIQ 5, het eerste model van ons nieuwe line-up-merk IONIQ dat zich specifiek richt op batterij-elektrische auto’s. De IONIQ 5 is zelfs de succesvolste Hyundai ooit. Geen Hyundai ontving zoveel onderscheidingen als deze elektrische CUV.

De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. In totaal zijn er vier uitvoeringen: Style, Connect, Connect+ en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 5 (met 58 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust.

Ontdek de IONIQ 5

Met zijn aerodynamische design, slimme technologieën en riante rijbereik verlegt de Hyundai IONIQ 6 de grenzen van elektrische mobiliteit.

Super-aerodynamisch: IONIQ 6

Later dit jaar kunnen we ons opmaken voor de komst van de IONIQ 6, het tweede model van het line-up-merk IONIQ. Anders dan de IONIQ 5 valt de IONIQ 6 op door zijn aerodynamische design. Met zijn slimme technologieën en riante rijbereik verlegt hij de grenzen van elektrische mobiliteit.

De emissieloze sedan heeft een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21, wat bijdraagt aan zijn indrukwekkende actieradius. In combinatie met de long-range 77,4 kWh-batterij bedraagt de geschatte actieradius van de IONIQ 6 ruim 610 kilometer (WLTP).

Ontdek de IONIQ 6

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen