iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai Motorsport steviger aan de leiding in WK-stand

Hyundai Motorsport heeft zijn leidende positie in het WK-klassement verder verstevigd. Thierry Neuville had in de Rally van Portugal genoeg aan een derde plaats om zijn concurrenten op grotere achterstand te zetten. Alleen ploeggenoot Ott Tänak kroop dichterbij. Hij werd tweede in Portugal. Naaste belager Elfyn Evans kwam niet verder dan de zesde plaats.

Thierry Neuville begon zeer voortvarend in Portugal. Hij won meteen de eerste klassementsrit, een korte proef van 2,94 kilometer waarin hij net even iets sneller was dan de rest. Vervolgens was het woord aan de concurrentie. Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä passeerden Neuville en voor de Belgische kopman was het vooral zaak op de baan te blijven.

Thierry Neuville van Hyundai Motorsport viert zijn derde plaats in de Rally van Portugal.

Cum laude

Daarin slaagde Neuville cum laude. De derde dag in Portugal werd gedomineerd door Sébastien Ogier en Ott Tänak. Kalle Rovanperä mengde zich aanvankelijk ook in de strijd om de winst, maar in de elfde rit rolde hij van de weg. Einde verhaal voor de Fin.

Uiteindelijk ging de overwinning naar Sébastien Ogier. Ott Tänak werd tweede, gevolgd door Thierry Neuville die in de WK-stand nu een voorsprong van 24 punten heeft op Elfyn Evans. Teamgenoot Ott Tänak staat derde en moet 31 punten goedmaken op de Belg. In de strijd om de constructeurstitel gaat Hyundai Motorsport eveneens aan de leiding.

Uitslag Rally van Portugal

1. Sébastien Ogier
2. Ott Tänak (Hyundai)
3. Thierry Neuville (Hyundai)
4. Adrien Fourmaux
5. Dani Sordo (Hyundai).

WK-stand rijders

1. Thierry Neuville (Hyundai) 110 punten
2. Elfyn Evans 86 punten
3. Ott Tänak (Hyundai) 79 punten
4. Adrien Fourmaux 71 punten
5. Sébastien Ogier 70 punten

WK-stand constructeurs

1. Hyundai 219 punten
2. Toyota 215 punten
3. M-Sport Ford 110 punten

Ott Tänak van Hyundai Motorsport in actie in de Rally van Portugal.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 Hybrid is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?


Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen