iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai KONA verslaat Jeep Renegade in Dubbeltest AutoWeek

‘Breng eens wat kleur op de weg’, luidt de kop boven het artikel in AutoWeek waarin de Hyundai KONA het opneemt tegen de Jeep Renegade. Uiteraard is dat geen enkel probleem voor onze compacte SUV. Maar is het ook voldoende om zijn tegenstander te verslaan in deze Dubbeltest? Jazeker! En er zijn meer punten waarop de KONA zijn opponent de baas is. Hierbij een paar quotes uit artikel:

Als je de technische gegevens met elkaar vergelijkt zijn de motoren van de twee enorm aan elkaar gewaagd. […] In de praktijk hebben we echter toch het idee dat de Koreaanse driepitter wat gewilliger is dan die van de Jeep.

Waar je de verschillen vooral merkt, is in de afstemming van het onderstel. Die zijn dan vooral ten nadele van de Jeep. […] Onrustig of oncomfortabel is de Hyundai KONA geenszins.

De Hyundai KONA is een verademing om te zien tussen de talloze rechttoe rechtaan modellen die de concurrentie in dit segment brengt.

Het is zeker geen eenheidsworst en daarvoor verdient zowel de Hyundai KONA als de Jeep Renegade krediet.

Het multimediasysteem in de Hyundai KONA laat zich prima bedienen en zelfs de grootste digibeet heeft binnen de kortste keren in de gaten hoe het in elkaar steekt.

Functies die niet thuishoren in het multimediasysteem, zoals de stoelverwarming en de radiobediening, hebben fysieke knoppen. Het is allemaal uitstekend doordacht.

Wie van veel verwennerij aan boord houdt, is met de Hyundai KONA het best bediend. En dan het liefst in de Premium-uitvoering.

De volledige test is te lezen in AutoWeek nr. 7.

Wil jij de KONA ook eens uitproberen?

Nieuwsgierig geworden naar de Hyundai KONA? Kom hem dan vooral eens uitproberen! Graag nodigen wij je uit voor een proefrit in deze compacte SUV. Dat is helemaal gratis en kan gewoon bij de dichtstbijzijnde Hyundai-dealer.


Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen