iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Pers over de KONA Hybrid: Aantrekkelijk voor de particuliere rijder

Een zo laag mogelijk verbruik is een van de belangrijkste redenen om voor een auto met hybride-aandrijving te kiezen. De Hyundai KONA Hybrid gebruikt elektrische aandrijving om verder te komen op een liter benzine. Zónder dat je de batterij moet opladen of je rijgedrag moet aanpassen. De accu laadt automatisch op door de energie die wordt opgewekt tijdens uitrollen en remmen. Maar hoe rijdt dat eigenlijk, zo’n KONA Hybrid? AutoRAI.nl nam de compacte SUV mee voor een uitgebreide rijimpressie.

‘Elektrisch rijden zonder stekker-stress’

Het AD vergelijkt de Hyundai KONA Hybrid met zijn elektrische broer, de KONA Electric: ‘Hij is aanzienlijk goedkoper dan de volledig elektrische versie van de KONA. Het scheelt ruim 13.000 euro en dat maakt hem ook voor de particuliere rijder aantrekkelijk. […] De KONA Hybrid maakt elektrisch rijden mogelijk zonder stekker-stress. […] Hij vertoont geen verrassingen als het om het weggedrag gaat. Dat is gewoon goed.’

Lees hier het hele artikel.

De Hyundai KONA Hybrid gebruikt elektrische aandrijving om verder te komen op een liter benzine.

Maximumkoppel van 170 Nm

De 1.6-liter Kappa GDi-benzinemotor in de KONA Hybrid is speciaal ontworpen voor de hybride-aandrijflijn en levert een vermogen van 77,2 kW (105 pk). De elektromotor is goed voor 32 kW (43,5 pk), waarbij het maximumkoppel van 170 Nm direct vanuit stilstand beschikbaar is voor een pittige respons bij het accelereren.

Ontdek de KONA Hybrid

 

Lees ook:

 KONA Hybrid met Hyundai Private Lease

Rijd jij je auto particulier in plaats van zakelijk? Dan is de KONA Hybrid de ideale groene Hyundai. Behalve zuinig is hij ook nog eens heel scherp geprijsd. De KONA Hybrid is er al vanaf € 26.745,-. En met Hyundai Private Lease rijd je de KONA Hybrid al vanaf € 363,- per maand. Hoe ziet jouw favoriete KONA Hybrid eruit?

KONA Hybrid samenstellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen