iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai IONIQ Women’s World Car of the Year!

Dat de Hyundai IONIQ niet alleen bij mannen maar ook bij vrouwen in de smaak valt, wisten wij natuurlijk al. Maar het is nu officieel bevestigd met een mooie prijs. De auto mag zich namelijk Women’s World Car of the Year 2017 noemen! De IONIQ verslaat daarmee mede-finalisten als de BMW 5 Serie, de Peugeot 3008 en de Ford Fiesta.

De Hyundai IONIQ is een duidelijke overall winnaar dit jaar. Alledrie de modellen van deze serie (de IONIQ EV, IONIQ Hybrid en IONIQ PHEV Plug-in Hybrid) hadden een felbegeerde plaats weten te bemachtigen in de stemrondes. Naast deze prachtige titel is de auto ook nog eens de Green Car van het jaar geworden. Een mooie erkenning voor de IONIQ!

Winnaars
Dit zijn alle categoriewinnaars op een rijtje:

  • Supreme Winner: Hyundai IONIQ
  • Dream Car: McLaren 720S
  • Family Car: Mazda CX-5
  • Budget Car: Ford Fiesta
  • Green Car: Hyundai IONIQ
  • SUV/Crossover: Peugeot 3008
  • Luxury Car: BMW 5 Series
  • Performance Car: Honda Civic Type R

Internationale jury
De 25-koppige internationale jury baseerde haar oordeel op eigenschappen zoals design en functionaliteit, stijl en uitstraling, innovatie, comfort, opbergruimte, invloed op milieu en rijeigenschappen. Andere belangrijke factoren zoals de wow-factor en prijs-kwaliteitverhouding maakten ook onderdeel uit van de beoordeling. De jury bestond volledig uit vrouwen, waaronder Odiel, oprichter en editor-in-chief van FemmeFrontaal.nl, die Nederland vertegenwoordigde. Ieder jurylid kon op de al eerder uitgebrachte Masterlist voor iedere categorie haar stem uitbrengen. De puntentelling werd gecheckt door internationaal accountancykantoor Grant Thornton in Nieuw-Zeeland.

Opvallen
CEO, Women’s World Car of the Year, Sandy Myhre (Nieuw-Zeeland): "De auto die de Supreme Award wint, heeft een strenge test door 25 juryleden uit twintig verschillende landen ondergaan die deel uitmaken van het panel van Women's World Car of the Year. Het is een democratisch proces en auto’s die in de verschillende categorieën hebben gewonnen én de Supreme Winner, moeten echt opvallen."

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen