iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Primeur: IONIQ wordt een nieuw EV-submerk!

Een nieuw hoofdstuk in het tijdperk van geëlektrificeerde mobiliteit: Hyundai gaat IONIQ als submerk voor volledig elektrische modellen in de markt zetten. Onder deze nieuwe merknaam worden de komende drie jaar drie innovatieve batterij-elektrische modellen geïntroduceerd.

Het gaat om de IONIQ 5, IONIQ 6 en de IONIQ 7. De IONIQ 5, een middelgrote CUV gebaseerd op de 45 Concept EV, wordt later dit jaar nog gelanceerd. De ontwerpers van IONIQ 5 haalden inspiratie uit het verleden en combineerden die met geavanceerde parametrische pixels; een nieuw en uniek designelement dat ook de andere IONIQ-modellen zal kenmerken. In 2022 volgt de IONIQ 6, een sportsedan op basis van de Hyundai Concept EV Prophecy, en in 2023 maakt de IONIQ 7 zijn opwachting. Dat is een grote SUV.

Actieradius 450 km, opladen in 20 minuten

De IONIQ 5, 6 en 7 krijgen een actieradius van ten minste 450 km, terwijl de batterij in slechts 20 minuten kan worden opgeladen. Daarmee behoren ze tot de snelst op te laden elektrisch aangedreven voertuigen op de markt! Ook vanbinnen zijn ze bijzonder. Omdat ze worden gebouwd op het geavanceerde Electric Global Modular Platform (E-GMP) kan het interieur van de auto ingericht worden als 'smart living room', met uitgebreid verstelbare stoelen en draadloze connectiviteit met eenvoudig, ergonomisch ontworpen gebruiksinterfaces. Inzittenden voelen zich daardoor geheel op hun gemak.

Bijzondere lancering

De lancering van IONIQ als nieuw submerk voor volledig elektrische modellen is Hyundai’s antwoord op de snelgroeiende marktvraag en ondersteunt de ambitie van Hyundai om uit te groeien tot wereldwijde marktleider op EV-gebied. De naam IONIQ is een samenvoeging van ‘ion’ en ‘unique’ en werd voor het eerst gebruikt bij de aankondiging van ‘Project IONIQ’; een langetermijnproject voor milieuvriendelijke mobiliteit dat resulteerde in de lancering van de Hyundai IONIQ in 2016 – ’s werelds eerste en enige auto die leverbaar is met keuze uit drie geëlektrificeerde aandrijfopties: hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch. IONIQ werd op een heel bijzondere manier geherlanceerd. Op 31 juli veranderde de London Eye met behulp van verlichting in een gigantische letter 'Q'. Check de video!

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen