iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Vlammende dubbeltest AutoWeek: i30 N vs. Focus ST

Twee jaar na zijn vlammende debuut in Nederland is de Hyundai i30 N nog steeds hot & happening. ‘De hete bliksem uit 2017 verraste vriend en vijand door meteen goed te zijn’, schrijft Autoweek. Wat als je de hot hatch anno 2019 vergelijkt met een van zijn grootste concurrenten? AutoWeek nam de proef op de som en zette de i30 N tegenover de nieuwe Ford Focus ST. En dat werd een mooie battle. Bekijk de video:

Keuze uit 250 of 275 pk

De Hyundai i30 N met 2,0-liter turbobenzinemotor is er in twee varianten. Behalve de standaardversie met 184 kW (250 pk) is er ook een Performance-versie met 202 kW (275 pk). In beide gevallen bedraagt het maximumkoppel 353 Nm en is de topsnelheid begrensd op 250 km/u.

Indrukwekkend vermogen

Het indrukwekkende vermogen van de Hyundai i30 N wordt geleverd door de krachtige 2,0-liter turbobenzinemotor. Deze krachtbron reageert bliksemsnel op het gas en blinkt uit door trekkracht dankzij een overboost die het maximale koppel tijdelijk met 8 procent kan verhogen.

Alles over de Hyundai i30 N

Benieuwd wat de Hyundai i30 N nog meer in huis heeft? Waarom hij ook wel de Bochtenkoning wordt genoemd? Wat het N Grin Control System precies inhoudt? Dan moet je zeker een kijkje nemen op onze speciale Hyundai i30 N-pagina.


Ontdek de Hyundai i30 N

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen