iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai i30: de perfecte allrounder

De Hyundai i30 is de perfecte allrounder. Zonder ergens overdreven in uit te blinken weet hij toch de aandacht op zich te vestigen. Dat ervaarde ook de testredacteur van Dagelijksauto.nl die aangenaam verrast was door het totaalpakket van de middenklasser. In de i30 vind je features die je eigenlijk alleen in de hogere segmenten zou verwachten. Benieuwd naar nog meer quotes? Lees snel verder onder de foto!

De Hyundai i30 5-deurs.

Onze testauto is een ruime vijfdeurs hatchback van 4.34 meter lang en hij heeft een kofferbak van 395 liter. Voor wie liever meer ruimte of een sportiever uiterlijk heeft, maakt Hyundai de i30 ook in de smaken Wagon en Fastback.

Aan de buitenkant verraden alleen de 48 volt badges op de voorste zijschermen dat onze Hyundai i30 een mild-hybrid-systeem aan boord heeft. Het systeem dat Hyundai gebruikt, heeft als grote voordeel dat het zijn werk vrijwel onmerkbaar doet.

De elektromotor wordt gebruikt om de brandstofmotor te starten en te ondersteunen bij het accelereren. Tijdens het uitrollen wekt de elektromotor juist weer stroom op die in het kleine 48 volt accupakket wordt opgeslagen.

Tijdens het uitrollen kunnen motor en transmissie automatisch worden ontkoppeld, zodat er een minimale mechanische weerstand is en de auto zo lang mogelijk kan uitrollen. In het display op het dashboard staat dan: “zeilen”.

De Hyundai i30 5-deurs.

Verder viel de goede wegligging en het fijne stuurgevoel positief op. Zeker wanneer we de Eco drivemodus laten voor wat die is. Het vermogen is voldoende om vlot door te rijden. Echt sportief wordt het, ondanks de Sportstand echter niet.

Zowel het uitrustingsniveau als het rijgedrag hebben mij positief verrast. Net zoals de bijna onmerkbare werking van het hybridesysteem. Stap je zonder enige voorkennis in de i30, dan zal je de eerste paar minuten waarschijnlijk niet eens in de gaten hebben dat je in een mild hybrid rijdt.

In het interieur is het ontbreken van exotische materialen absoluut geen gemis. Verder is de functionaliteit van de Bluelink app erg goed. Na wat gedoe om auto en app te koppelen hebben we er verder alleen maar plezier van gehad.

Hyundai heeft bij het ontwerp van deze i30 vooral goed naar de concurrentie gekeken. Niet om wat zij goed doen te kopiëren, maar juist om te zien waar de concurrentie kansen heeft laten liggen. In de i30 vind je features die je eigenlijk alleen in de hogere segmenten zou verwachten.

Lees hier het hele artikel.

De Hyundai i30 5-deurs.

Stijlvolle hatchback met een tijdloos design

De Hyundai i30 5-deurs is een stijlvolle hatchback met een tijdloos design. Zijn fijne rijkwaliteiten, talloze opbergmogelijkheden en slimme navigatiesysteem maken hem ideaal voor een korte of lange reis. Meer weten over de Hyundai i30?


Ontdek Hyundai i30

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen