iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

7 tips om jouw Hyundai winterproof te maken

Is jouw Hyundai er klaar voor als het vriest of sneeuwt? Functioneert de airco naar behoren? Werkt de accu nog goed genoeg? Zorg dat jouw Hyundai winterproof is. Wij geven je enkele tips om de winter probleemloos door te komen.

1. Gebruik siliconenspray

Het vastvriezen van de portieren is te voorkomen door de rubbers met een siliconenspray te behandelen. Siliconenspray werkt namelijk water- en vuilafstotend.

2. Check de accuconditie

Een slechte accu openbaart zich vaak pas bij de eerste echte nachtvorst in een moeizaam of niet startende auto. Dat komt doordat de accu bij kou tot wel 50 procent van zijn capaciteit verliest. Als de accuconditie bijvoorbeeld nog maar 70 procent is, dan blijft er bij vorst te weinig stroom over voor het starten. De Hyundai-dealer kan in een handomdraai de accuconditie meten en hiervan een rapport maken.

3. Ruiten ontwasemen


Ontwasemen bij recente Hyundai-modellen
 


Ontwasemen bij oudere Hyundai-modellen
 

Recente Hyundai-modellen hebben een speciale knop die het klimaatsysteem in de optimale stand zet. Hierdoor is de ruit snel weer vrij van condens. Heb je een oudere Hyundai, zet dan de ventilator op maximaal, de temperatuur op maximaal, schakel de airco in en laat de lucht uitstromen via de openingen onder de voorruit.

4. Glasreiningsmiddel

Ruiten beslaan sneller als er vuil opzit. Erger is dat een vuile ruit in combinatie met een laaghangende zon het zicht ernstig beperkt. Ga die vettige aanslag te lijf met een glasreinigingsmiddel en vergeet vooral de binnenkant van de voorruit niet.

5. Afdekken van ruiten

De tijd om bevroren ruiten schoon te krabben kun je flink verminderen door de voorruit vóór het invallen van de nacht af te dekken. De Hyundai-dealer heeft voor de meeste modellen een op maat gemaakt ijs- en zonnescherm, welke ook de zijruiten bedekt. De ruiten bevriezen dan niet.

6. Ruitenontdooier

IJs laat zich makkelijker verwijderen door het eerst te besproeien met een ruitenontdooier. Deze ruitenontdooier is eveneens verkrijgbaar bij jouw Hyundai-dealer.

7. Winterbanden

Winterbanden bieden door hun andere rubbersamenstelling op een koude, natte weg meer grip dan zomerbanden. Let op, bij minder dan 4 mm profieldiepte leveren ze echter veel minder goede prestaties in sneeuw of smeltende sneeuw. In dat geval wordt vervanging van de band aanbevolen.

Veilig de weg op tijdens winterse omstandigheden? Bezoek snel jouw Hyundai-dealer voor winterbanden. Hij heeft ze in alle soorten en maten.


Zoek Hyundai-dealer

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen