iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai presenteert een gloednieuwe SUV en zijn naam is ...

… BAYON. Aangenaam! Zo gaat het gloednieuwe model heten dat Hyundai binnenkort toevoegt aan zijn inmiddels indrukwekkende SUV-familie. De Hyundai BAYON is een volledig nieuw ontworpen model voor het B-segment en verschijnt in de eerste helft van 2021 in de showroom.

De Hyundai BAYON is na de KONA, de TUCSON, de SANTA FE en de waterstof-elektrisch aangedreven NEXO het nieuwste lid van de SUV-familie van Hyundai in Europa. Met de BAYON als nieuw instapmodel in de klasse van de compacte SUV’s wil Hyundai het aanbod in dit zeer populaire segment verder uitbreiden. Zo hoopt Hyundai nog beter aan de vraag van Europese klanten te kunnen voldoen.

Franse stad Bayonne

De naam BAYON is afgeleid van de stad Bayonne in het zuidwesten van Frankrijk. Omdat de Hyundai BAYON in de eerste plaats een Europese auto is, besloot Hyundai zijn nieuwste model te vernoemen naar een Europese stad. Bayonne ligt tussen de Atlantische kust en de Pyreneeën. Het is een geweldige locatie voor mensen die houden van sportieve activiteiten, zoals zeilen en wandelen – wat aansluit bij het lifestylekarakter van het nieuwe model.

Steden in de Verenigde Staten

Zoals voor al zijn SUV’s heeft Hyundai zich ook voor de naam van zijn nieuwste model laten inspireren door locaties over de hele wereld. Zo zijn de Hyundai TUCSON en de Hyundai SANTA FE vernoemd naar steden in de Verenigde Staten en is de naam van de Hyundai KONA afgeleid van het district Kona op Hawaï. Zelfs de Hyundai NEXO heeft geografische roots. Deze waterstof-elektrisch aangedreven SUV ontleent zijn naam aan Nexø – een van de steden op het populaire Deense vakantie-eiland Bornholm.

Op de hoogte blijven

Benieuwd hoe de Hyundai BAYON eruit komt te zien? Binnenkort tonen we je de eerste beelden van deze nieuwe SUV. Mis niets van het nieuws rond de BAYON en meld je aan voor de speciale digitale Hyundai BAYON-nieuwsbrief.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Tags

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen