iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai gaat in de mode: armbanden, draagtassen en jumpsuits gemaakt van automaterialen

Waarom iets weggooien als je het ook kunt hergebruiken? Hyundai doet al heel veel aan recycling, maar gaat nu nog een stapje verder door van gebruikte en restmaterialen uit de autoproductie allerlei modeartikelen te maken. Daarvoor heeft Hyundai zelfs een speciaal label in het leven geroepen: Re:Style 2020. Bekijk de video.

Samenwerking met trendy modemerken

Re:Style 2020 borduurt voort op het succes van Re:Style 2019. De nieuwe collectie is ontstaan in samenwerking met de trendy modemerken Alighieri, E.L.V. DENIM, Public School, pushBUTTON, Richard Quinn en Rosie Assoulin. Hyundai selecteerde deze modemerken omdat zij dezelfde ideeën hebben over hoe je producten op een duurzame manier kunt maken.

Digitale lancering en pop-up store

Re:Style 2020 omvat sieraden, jumpsuits, tassen, (werk)kleding en andere producten die gemaakt zijn van gebruikte en restmaterialen uit de autoproductie. Style-collectie 2020 is vanwege de huidige coronapandemie alleen digitaal gelanceerd en kreeg op 13 oktober 2020 een vliegende start in de pop-up store van Selfridges in Londen en in de webshop van dit warenhuis.

Leder, glas en airbags toch op de vuilnisbelt

Re:Style 2020 is ontstaan vanuit het idee dat ondanks dat een auto aan het einde van zijn levensduur voor een belangrijk deel wordt gerecycled, materialen als leder, glas en airbags toch op de vuilnisbelt belanden. Net als voor Re:Style 2019 verzamelde Hyundai voor Re:Style 2020 dergelijk restmateriaal en stuurde dat naar de designers die meewerken aan het project.

Deelnemende modemerken Re:Style 2020

De deelnemende modemerken en hun producten van hergebruikt materiaal in de Re:Style-collectie 2020:

Alighieri: een opwindende lijn kettingen, chokers, armbanden etc. gemaakt van veiligheidsgordels, glas, schuim uit autostoelen, goud, zilver, brons en zoetwaterparels.
E.L.V. DENIM: een jumpsuit gemaakt van gebruikt denim en lederrestanten uit de productie van auto-interieurs.
Public School: een werkvest gemaakt van restanten van veiligheidsgordels en airbags.
pushBUTTON: een werkvest met zakken, gemaakt van airbags (die als zodanig ook nog te herkennen zijn).
Richard Quinn: een top gemaakt van gerecyclede airbagstof en voorzien van een blauwwit bloemmotief.
Rosie Assoulin: een grote draagtas gemaakt van het materiaal van veiligheidsgordels, tapijtstof en schuim als restmaterialen van de autoproductie.

Volg het laatste nieuws over Hyundai

Wil je niets missen en altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over Hyundai? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale Hyundai-nieuwsbrief.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen