iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Primeur in het wielrennen: elektrische Hyundai’s als volgauto

Een elektrische volgauto in een wielerronde? Dat hadden we nog niet eerder gezien. De Arctic Race of Norway – met de Nederlander Mathieu van der Poel als een van de smaakmakers – had de primeur; daar verschenen 46 elektrische Hyundai’s aan de start, waaronder de volledig elektrisch aangedreven KONA Electric en IONIQ Electric.

Nergens ter wereld is het aandeel milieuvriendelijke voertuigen zo groot als in Noorwegen. Hier is meer dan de helft van de verkochte nieuwe auto’s volledig elektrisch. Niet verwonderlijk dat de organisatie van de Arctic Race of Norway ervoor koos als eerste wielerronde ter wereld elektrische volgauto’s in te zetten.

De Hyundai KONA Electric is een van de volgauto’s in de Arctic Race of Norway.

Wielrennen moet milieuvriendelijker

Wielrennen is weliswaar een zeer milieuvriendelijke sport, maar de karavaan auto’s die het peloton vergezelt zorgt voor veel CO2-uitstoot. Het verduurzamen van het wagenpark tijdens een wielerwedstrijd is volgens de organisatie van de Arctic Race of Norway belangrijk om het wielrennen milieuvriendelijker te maken.

Ook de ASO, de organisator van de o.a. Tour de France, de Dauphiné Libéré en ook de Arctic Race of Norway, juicht klimaatmaatregelen in het wielrennen toe. Hadden de allereerste elektrische auto’s nog een te geringe actieradius om als volgauto te kunnen dienen, inmiddels is het rijbereik van moderne elektrische auto’s als de KONA Electric en IONIQ Electric meer dan genoeg.

De geheel vernieuwde IONIQ Electric kan op een volle batterij 311 km afleggen.

Meest verkochte elektrische auto’s

De Hyundai KONA Electric kan maar liefst 449 km (volgens WLTP) afleggen op een volle batterij en de geheel vernieuwde IONIQ Electric 311 km. Niet alleen in Noorwegen, ook in Nederland behoren beide modellen tot de meest verkochte elektrische auto’s. Meer weten over beide zero emissie-auto’s?


Ontdek de KONA Electric


Ontdek de IONIQ Electric

 

Welke elektrische Hyundai past bij jou?

Behalve de volledig elektrisch aangedreven Hyundai's KONA Electric en IONIQ Electric (beide met 4 % bijtelling) hebben we ook de KONA Hybrid, de IONIQ Hybrid, de IONIQ Plug-in Hybrid en de waterstof-elektrisch aangedreven NEXO (ook met 4 % bijtelling). Benieuwd welke elektrische Hyundai het best bij jou past?


Ontdek onze elektrische modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen