iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit zijn de 10 grootste voordelen van elektrisch rijden met de KONA Electric

Elektrisch rijden heeft heel veel voordelen. Je spaart het milieu, maar óók je portemonnee. Of je nu consument of zakelijk rijder bent. Maar dat is lang niet alles ... dit zijn de 10 grootste voordelen van elektrisch rijden met de KONA Electric!

Alles over de KONA Electric

Alles over elektrisch rijden

1. Geen CO2 uitstoot

Elektrische auto’s zijn emissievrij; ze stoten namelijk geen schadelijke stoffen uit zoals CO2, NOX, HC en fijnstof in tegenstelling tot auto’s met brandstofmotor. Door het sterk toenemen van duurzaam opgewekte elektriciteit, wordt de luchtvervuiling verminderd. Dat is heel goed voor het milieu!

2. Goedkoper dan tanken, goedkoper in onderhoud

Een elektrische auto rijdt niet op brandstof maar op energie uit batterijen. Dit betekent dat je de auto niet voltankt maar oplaadt. En dat kan behoorlijk in kosten schelen! Voor een volledig opgeladen KONA Electric bijvoorbeeld, ben je nog geen € 20,- kwijt. Terwijl je voor een vergelijkbare KONA op benzine, voor hetzelfde aantal kilometers ongeveer € 43,- kwijt zou zijn! En omdat een elektrische auto minder bewegende onderdelen bevat die periodiek vervangen hoeven te worden, zal je zien dat je ook op het gebied van onderhoud flink zal gaan besparen. Monteurs hebben simpelweg minder werk aan je auto.

3. Geen BPM, geen wegenbelasting en slechts 8% bijtelling

Wanneer je een nieuwe auto koopt, betaal je eenmalig belasting. BPM noem je dat. De hoogte van de BPM wordt door de Belastingdienst gebaseerd op de uitstoot van de auto. Simpel gezegd: hoe schoner de auto, hoe minder BPM je betaalt. Wat voor een elektrische auto dus goed uitpakt. Zo betaal je voor een volledig elektrische auto tot en met 2024 zelfs helemaal geen BPM. Ook betaal je tot en met 2024 geen wegenbelasting als je een volledig elektrische auto rijdt. En er is nóg een (fiscaal) voordeel. Bij een elektrische auto betaal je als zakelijk rijder namelijk niet 22%, maar slechts 8% bijtelling (tot een bedrag van € 45.000). Dat betekent dat de bijtelling vanaf € 90,- per maand bedraagt. De KONA Electric lease je zakelijk al vanaf € 394,- per maand!

4. Een flinke actieradius, zoals 484 km bij de KONA Electric

De 64 kWh-sterke Hyundai KONA Electric heeft een actieradius tot wel 484 kilometer, wat betekent dat je er van Utrecht tot Parijs mee kunt rijden zonder tussentijds op te laden! Wist je trouwens dat je in een elektrische auto ook energie op kunt wekken tijdens het rijden zelf? Wanneer je je voet van het gaspedaal haalt in een elektrische auto, remt de auto af. Hiermee wek je elektrische energie op. Energie die weer gebruikt wordt op het moment dat je optrekt noem je regeneratief remmen. Door regeneratief te remmen, gebruik je de actieradius zo efficiënt mogelijk.

5. Meer dan 50.000 laadpalen door heel Nederland

Het opladen van je elektrische auto wordt steeds makkelijker. In Nederland neemt het aantal laadpalen snel toe: waar we in 2018 nog zo’n 37.000 laadpalen hadden, staat de teller in 2020 op meer dan 50.000! De laadplekken staan altijd vooraan of in het centrum van een stad. Dit maakt parkeren een stuk makkelijker.

6. Stil en veilig

Een elektromotor is veel stiller dan een verbrandingsmotor. Elektrische Hyundai-modellen hebben dan ook een ingebouwde waarschuwingstoon voor voetgangers en fietsers, die actief is bij snelheden lager dan 30 km/u. Meer veiligheid vind je bij de KONA Electric in features als de Noodremassistent met voetgangerherkenning (FCA), Vermoeidheidsherkenning (DAW) en Elektronische stabiliteitscontrole (ESC).

7. Standaard rijk uitgerust, veel connectiviteit

De Hyundai KONA Electric is standaard uitgerust met een warmtepomp en batterijverwarming/koeling, twee laadkabels (220v & 11 kW 3-fase) en Adaptive Cruise Control. De meeste uitvoeringen zijn ook standaard voorzien van Autonome rijbaanassistentie (LFA), Snelheidsbordenherkenning (ISLW) en een Dode hoek assistent (BWC). Maar dat is nog niet alles! De KONA Electric is standaard verbonden met de Bluelink-app, waardoor je altijd verbonden bent met je auto.

8. Veel gemak

De KONA Electric biedt veel gemak. Hij heeft een hoge instap en het is met een fietsendrager mogelijk om 2 elektrische fietsen mee te nemen. Gemak zit 'm natuurlijk ook in garantie. Daarom bieden wij standaard 5 jaar garantie (zonder kilometerbeperking) op de auto zelf, en standaard 8 jaar batterijgarantie (tot 160.000 km).

9. Innovatief en kwalitatief (volgens de media)

'Leaselieveling, SUV-achtige looks en mega-actieradius' (Algemeen Dagblad), 'Aantrekkelijk geprijsd en praktisch bruikbaar' (ANWB), 'Ontzettend prettig' (Autovisie), 'Maximale souplesse in elke situatie' (AutoZine), 'De beste koop onder de elektrische auto's' (Bright) of een 'Puike e-wagen die technologisch voorop rijdt' (Volkskrant) ... zomaar wat quotes van de media over de KONA Electric! Ook zij zijn hartstikke enthousiast.

10. Snel leverbaar

Kortom: elektrisch rijden met de KONA Electric heeft ontzettend veel voordelen. En dan hebben we het nog niet eens over zijn stoere, gedurfde design gehad! Wil je snel elektrisch rijden? Dat kan met de KONA Electric, want hij is snel leverbaar. Kijk snel op onze website om een proefrit in te plannen, zodat je 'm helemaal zelf kunt ervaren. Daar vind je gelijk alles wat je wil weten over de KONA Electric, en over elektrisch rijden in het algemeen.

Alles over de KONA Electric

Alles over elektrisch rijden

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen