iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Grijpen rallyrijders de wereldtitel in Australië?

Wie wordt er wereldkampioen rallyrijden 2018? Thierry Neuville, de onbetwiste kopman van het rallyteam van Hyundai? Zijn grootste concurrent Sébastien Ogier (Ford) of toch de verrassing van het seizoen Ott Tänak (Toyota)? De ontknoping vindt plaats in de allerlaatste rally van het seizoen, van 15-18 november in Australië. Daarin moet Thierry Neuville een achterstand van drie punten goedmaken op Sébastien Ogier. Bekijk de preview:

Drie rallyauto’s Hyundai i20 WRC

Hyundai Motorsport verschijnt met drie auto’s aan de start in Australië. Alle ogen zullen gericht zijn op Thierry Neuville en zijn navigator Nicolas Gilsoul, de nummers twee van het klassement. De andere twee 380 pk sterke rallyauto’s Hyundai i20 WRC worden bemand door het Noorse Koppel Andreas Mikkelsen/Anders Jæger en Hayden Paddon (Nieuw-Zeeland) en Seb Marshall (Engeland).

‘Het wordt een spannende finale’

‘Het wordt een ongelooflijke spannende en intense finale van het rallyseizoen’, zegt Thierry Neuville. ‘Net zoals de andere teams in het WRC hebben ook wij ups en downs gehad. Dat laten we nu allemaal achter ons en we concentreren ons op een perfect weekend in Australië. Vorig jaar wonnen we hier; dat geeft enorm veel vertrouwen.’

Stand WK Rally 2018 coureurs

 1. Sébastien Ogier 204 pt.
 2. Thierry Neuville 201 pt.
 3. Ott Tänak 181 pt.
 4. Esapekka Lappi 110 pt.
 5. Jari-Matti Latvala 102 pt.
 6. Andreas Mikkelsen 84 pt.
 7. Hayden Paddon 55 pt.

Stand WK Rally 2018 constructeurs

 1. Toyota 331 pt.
 2. Hyundai 319 pt.
 3. Ford 306 pt.
 4. Citroën 216 pt.

Ontdek de Hyundai i20

Wist je dat de rallyauto Hyundai i20 WRC is gebaseerd op de productieversie van de Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer in de showroom staat? Die moet je zeker een keer komen uitproberen! Ontdek de Hyundai i20 of maak een gratis proefrit.


Proefrijden in de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen