iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit zegt de kleur van jouw auto over je persoonlijkheid!

Hippies kozen in de tijd van love, peace & happiness voor het vrolijke geel en roze voor hun auto’s, Amerikaanse liefhebbers van muscle cars kiezen voor groen en oranje en in Europa houden we het liever bij stijlvolle autokleuren zoals wit, zwart en zilver. Waarom kiezen we een bepaalde kleur en waarop baseert Hyundai de kleuren van zijn modellen?

Waarom een kleur populair is? Er zijn net zoveel redenen als dat er kleuren zijn! Het heeft te maken met onder meer smaak, cultuur, trends, historie en of je een man of een vrouw bent. We zijn inmiddels wel afgestapt van de vrolijke kleuren uit de jaren zestig en zeventig. Volgens mediabedrijf Forbes zijn de populairste autokleuren nu wit, zwart, grijs en zilver. 70 procent van alle auto’s wereldwijd heeft een van deze kleuren. En waarom? Een brede doelgroep associeert deze kleuren met luxe!

Zonnig geel? Blije, jonge geest!
De kleur wit springt eruit met 27 procent. Dit wordt toegeschreven aan het zogenoemde ‘Apple-effect’: wit staat voor trendy en futuristisch. In landen met een heet klimaat is wit een populaire kleur, omdat het zonlicht reflecteert en het daarom passagiers in de auto enige verkoeling biedt. En het is onderzocht: wit wordt vaak gekozen door perfectionisten!
Zwart staat voor tijdloos en stijlvol, blauw voor betrouwbaar en zonnig geel voor een blije, jonge geest.

Spannende namen
Autofabrikanten bedenken hun kleuren vaak al jaren van tevoren, net als een pakkende naam. En dan heb je ook nog verschillende nuances en afwerkingen. De Hyundai Tucson is bijvoorbeeld verkrijgbaar in ara blue, stargazing blue, phantom black, platinum silver, white sand en intense copper.

1.500 auto’s per dag
In de Hyundai-fabriek in het Tsjechische Nošovice produceren 500 robots in totaal 1.500 auto’s per dag. Het spuitproces is geautomatiseerd. De Hyundai IONIQ wordt geproduceerd in de Hyundai-fabriek in Ulsan, Zuid-Korea. Dit is de grootste fabriek voor één type auto. Het duurt hier zeven uur om een IONIQ te spuiten, met gebruik van 7 liter verf!

Hoe ziet jouw favoriete Hyundai eruit?
Benieuwd welke kleur goed staat op jouw favoriete Hyundai? Met de Hyundai car configurator is het mogelijk het model van jouw keuze helemaal naar eigen smaak samen te stellen.

Hyundai samenstellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen