iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Checklist: zo ga je veilig op pad met de auto

De temperaturen stijgen, en het aantal zonuren ook. Dat betekent dat we massaal met de auto op pad gaan. Richting een - hopelijk zonnige - vakantiebestemming of gewoon voor een dagje pretpark of strand. Hoog tijd voor een check van je auto! Gelukkig regel je veel zaken gewoon zelf. We zetten er zes voor je op een rij.

1. Olieslim

 

Je auto verbruikt bij lange ritten of met warm weer wat olie, dus check iets vaker het oliepijl. Moet je bijvullen? Hyundai heeft een handig just-in-case-setje, met een tas voorzien van klittenband om de flacon olie vast te zetten in de bagageruimte, twee trechters, een setje handschoenen en doekje. Superslim, en je hebt altijd de juiste olie voor jouw Hyundai bij je.
€ 18,75

2. Je wordt thuisgebracht

 

Een thuisbrenger is een ruimtebesparend reservewiel; een prima optie als je een bandenreparatiekit wat lastig vindt. Leverbaar voor de Hyundai i10, i20, i30, Tuckson, KONA en IONIQ.
Vanaf € 179,- (inclusief gereedschapset en krik)

3. Calamiteitenpakket in orde?

 

Check voor vertrek of je Hyundai Calamiteitenpakket compleet is. Dit is een handig pakket dat eigenlijk niet mag ontbreken in je auto, met onder meer veiligheidshesjes, een verbandset, een gevarendriehiek, een set lamp met zekeringen, een led-zaklamp en handschoenen erin.
€ 59,-

4. Slimme truc

 

Met z'n vijven én een heleboel bagage in de auto? Dan is een hogere bandenspanning aan te raden. De juiste bandenspanning is heel belangrijk: het scheelt slijtage, vermindert brandstofverbruik en bevordert de levensduur van je banden.

5. Geen voetveeg

 

Een dag naar het strand of een modderig festival. Leuk, maar wat doe je met vieze voeten of schoenen? Een set rubbermatten in de auto is een uitkomst. Nu tot 31 mei 2018 met 10% korting.

6. Zomers buitje

 

Kou en zoutkristallen van pekel verkorten de levensduur van ruitenwissers. Laten je ruitenwissers strepen achter bij regen of maken ze lawaai bij het wissen? Dan is vervanging nodig. Want ook in een zomerse bui heb je graag goed zicht.
Vanaf € 39,-

Je kunt dus een hoop zelf doen om veilig op pad te gaan. Tot en met 31 mei 2018 kun je ook terecht bij je Hyundai-dealer voor een gratis Voorjaarscheck. Die checkt álle componenten en systemen die van belang zijn voor een onbezorgde vakantie. Bon voyage!


Registreer je voor de Voorjaarscheck

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen