iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De grote voorjaarsschoonmaak: vergeet je Hyundai niet

Eindelijk: het is lente! Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak, en vergeet daarbij vooral je Hyundai niet. Met deze drie stappen ben jij klaar voor het voorjaar.

1. De binnenkant

 

Pak een vuilniszak en verwijder al het afval uit je auto: mest elk vakje en hoekje zorgvuldig uit. Vervolgens is het uitzuigen van het interieur aan de beurt. Klop de vloermatten uit en maak je bekleding met de stofzuiger grondig schoon, het liefst met de borstelkop zodat je letterlijk geen kruimel achterlaat. Vergeet zeker de kofferbak, het dashboard en de panelen niet schoon te maken. Is de binnenkant weer fris en fruitig? Trakteer je auto dan op een Little Joe, een handig autoparfum van Hyundai dat je aan de ventilatieopening van je auto bevestigt.

2. Wassen maar!

 

Of je je Hyundai zelf wast of liever naar de wasstraat brengt, dat is aan jou. Boen in de lengterichting en zeker niet te hard, want daarmee kan je kleine krasjes in je autolak veroorzaken. Gebruik het liefst een microfiber-washandschoen in plaats van een spons, en ververs je water regelmatig zodat er geen vuil of zand op de bodem van je emmer blijft liggen. Na het wassen spoel je de auto af met koud water en droog je 'm af met een vochtige zeem die je elke keer uitspoelt. Was je je auto op een zonnige dag? Doe het dan vroeg in de ochtend of laat op de avond: bij een felle zon wordt de lak van je auto erg warm en verdampt het water sneller, wat lelijke watersporen achterlaat.

3. Checklist

 

Auto van binnen én van buiten schoon? Check. Maar de grote voorjaarsschoonmaak is niet volledig zonder te controleren of jouw Hyundai goed de winter is doorgekomen. Check bijvoorbeeld het oliepeil, het koelvloeistof, of de lichten nog werken, de conditie van de accu, de staat van de banden en of het koelsysteem en de airconditioning nog in orde zijn. Dit hoef je niet zelf te doen, want in mei breng je jouw Hyundai voor een gratis Voorjaarscheck naar de dealer. Zo weet je zeker dat jouw auto klaar is voor alle zomerse trips die je in het vooruitzicht hebt!

Afspraak maken

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen